MAG-DER üyeleri bulundukları her noktada meydana gelebilen olası afet ve kazalara müdahale edebiliyor. Bunun en somut örneği ise Bolu Abant yolunda yaşandı. Abant’a motivasyon gezisi düzenleyen Yalova MAG-DER üyeleri dönüş yolunda 2 otomobilin karıştığı bir kazaya şahitlik ettiler. Derhal araçlarından inen MAG’lar önce çevre güvenliğini aldılar ve ardından da araçlardaki yaralı sürücüleri çıkardılar. Yaralı sürücülere ilk müdahaleyi de yine MAG’lar gerçekleştirdi. Ambulanslar bölgeye ulaşana kadar yaralılarla ilgilenmeyi sürdüren MAG’lar hayat kurtardılar. Konuyla ilgili bilgi veren MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam ise, “Bolu Abant’a günü birlik motivasyon gezisi düzenledik. Neşeli geçen kampın dönüşünde Bolu’da Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışmış bir şekilde gördük. Çarpışan araçlara çok yakındık. Hemen araçlardan inerek olay yeri güvenliğini sağladık. Aracın birinden gaz kokusu geliyordu. Çevre çok kalabalıktı. 112 ve İtfaiyeyi arayarak gerekli bilgileri verdik.

Vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra MAG gönüllüsü Hemşire ve İlk yardımcı arkadaşlarımız yaralılara ilk müdahaleye başladılar. Şoför kafasını direksiyona çarmış öndeki ve arkada oturan kişilerin suratları kanlar içerisindeydi. Öndeki yaralı koltukla direksiyon arasında sıkışmış arkadaki kişinin ise ayağında kırık tespit edilmiş kendi imkânlarımızla kırığı sabitleyerek daha az zarar gören öndeki yaralı kişiyi araçtan uzaklaştırdık. Gelen Jandarma,112 Sağlık ve İtfaiyeye ekiplerine yaralıları teslim ettik. İtfaiye ise sıkışan yaralıyı kapıyı keserek dışarı çıkardılar. Olay bitene ve araçlar çekilene kadar çevre güvenliğimize devam ettik.Buraya kadar yapılan işler normal işlerdi. Gerçekten Vatandaşlarımız bu konuda çok bilinçsiz. İlk anlarda araçların etrafında kalabalık bir kitle hiçbir şey yapmadan seyrediyorlardı. Etrafta gaz kokusu yayılmış Vatandaşlarımız olay yerinin çok yakınında sigara içerek, telefonla görüşme yapmağa çalışıyorlardı. MAG arkadaşlar kısa sürede insanları uzaklaştırarak çevre güvenliğini tam olarak sağladık.

MAG-DER olarak soğukkanlı ve anında müdahaledeki tecrübemiz İnsanlar tarafından takdirle karşılandı. Gerçekten önemli olan bu MAG projesi desteklenmeli daha ileri düzeylere getirilmeli.Kaza sonrası Abant yolu yaklaşık bir saat ulaşıma kapanırken uzun araç kuyrukları oluştu” dedi.

Editör: TE Bilişim