Yalova İl Genel Meclisi, Yalova Devlet Hastanesi’nin arka bölümünde yapılan morg ve otopsi ünitesinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için İl Özel İdare Bütçesinden ödenek ayrılması konusunu görüştü. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, “Yalova’dan Adli Tıp işlemleri için Bursa’ya gidiliyordu. Şimdi Yalova Devlet Hastanesi’ndeki morg-otopsi ünitesinin büyütülerek fiziki şartları da iyileştiriliyor. Çalışmanın tamamlanmasının ardından otopsi için Bursa’ya gidilmesine gerek kalmayacak” dedi.
Yalova Devlet Hastanesi hizmet binasının arka bölümünde bulunan morg ve otopsi salonunun fiziki şartlarının ayrıntılı otopsi işlemleri için yetersiz olduğundan, anılan ünitenin büyütülerek fiziki şartlarının iyileştirilmesi için ayrılan ödeneğin yetersiz olması nedeniyle İl Özel İdaresi bütçesinden ödenek tahsis edilmesi konusunu görüşen meclis 17 bin  Liralık ödenek talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk ederek görüşülmesine karar verdi.
İl Genel Meclisi nisan ayı oturumlarının diğer bir gündem maddesi ise İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan köy ve beldelere kurulumu yapılan güvenlik kameralarının İlçe Jandarma Komutanlıklarınca takip ve kontrolünün sağlanmasında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 5 adet taşınabilir bilgisayar ve 5 adat belleğin satın alınmasında kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi oldu. Acil olarak belirtilen bu ihtiyaç için Meclis Cuma gününe kadar rapor hazırlanması için konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verdi.Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda Yalova İl Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, İlimizin biyo çeşitliliğinin tanıtılması ve korunmasına yönelik çalışmaların en önemli ayağı olan İlköğretim Okullarında okuyan öğrencilere tabiat sevgisini aşılayacak, biyo çeşitliliğimizi ve yaban hayatımızı tanıtacak ve biyo kaçakçılıkla mücadele konusunda bilinçlendirecek eğitimler kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından senaryosu onaylanan “Samur Nerede” adlı müzikli tiyatro oyununun ücretsiz olarak Yalova İl ve İlçelerindeki okullarda oynanması için İl Özel İdaresi bütçesinden 15 bin Lira  ödenek tahsis edilmesi konusunu görüştü. Konu rapor hazırlanmak üzere Çevre Sağlık ve Plan Bütçe Komisyonlarına sevk edildi.
Editör: TE Bilişim