Bursa’nın Gemlik İlçesi’nden Uzmanlar Özel Yalova Hastanesi’ne yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı getirilen 36 yaşındaki iki çocuk annesi Şefika Apak’ın burada beyin ölümü gerçekleşti. Ölen kadının yakınları organlarını bağışlamayı kabul etti. Donörün organlarının bağışlamasında bir engel olmadığının tespit edilmesiyle birlikte hastanede hareketli anlar yaşandı.

Bunun üzerine harekete geçen hastane yönetimi, Sağlık Bakanlığı Bursa Koordinasyon Merkezi’ne haber verdi. Bursa’dan gelen koordinasyon merkezi ekipleri, ölen kadının karaciğer ile böbreklerini ameliyatla aldı. Alınan organlar karayolu ile özel bir araçla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yola çıktı. Kadının kalbi ise İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Ölen kadının organlarının 3 kişiye hayat vereceği öğrenildi.

Yalova’da Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakım Doktoru Ali Murat Güler, Türkiye’de organ bağışı bekleyen birçok hasta bulunduğunu, aile tarafından duyarlı bir davranışta bulunulması nedeniyle hastane olarak kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. Güler, “Hastamız 36 yaşındaydı. Bu hastamız yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızdı. Allah razı olsun aile yakınları organlarını bağışladı. Organları da ihtiyacı olan hastalara nakledilecek. Bu kişi bizim hastanede 7’inci organ donörümüz oldu” dedi.

 

Editör: TE Bilişim