Orhangazi Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine yönelik düzenlenen, Psikolog Dilan Körükcü’nün konuşmacı olarak katıldığı, “Stres Yönetimi ve İletişim Problemleri ” konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 organize edildi. Seminerde Psikolog Dilan Körükcü , “Stresin Psikolojik, Fiziksel, Davranışsal Belirtileri, Stres Yönetimi, Stresle Başa Çıkma Yolları, Öfke Kontrolü” konularının yanında ,bu yıl özellikle ülkemizde kadına uygulanan şiddet haberlerine değindi. Psikolog Dilan Körükcü "Ülkemizde eğitimsizlik seviyesi ve işsizlik oranın yüksek olması evde sorunları da beraberinde getiriyor. İyice bunalan insanların psikolojileri de bu doğrultuda değişmeye başlıyor ve daha sinirli bir yapıya bürünüyorlar. Bu da beraberinde şiddet duygusunu getiriyor. Her şeyden bunalan erkek en zayıf halka olarak gördüğü eşine veya kız arkadaşına şiddet uygulamaya başlıyor. İşin kötü yanı, gördüğü şiddet karşısında sadece susan ve hiç bir şey yapmayan bir kadın daha fazlasını görmeye mahkum etmiş oluyor kendini ve bunu bir üstünlük olarak gören erkek her seferinde biraz daha fazla şiddet uygulamaya başlıyor. Bu da hiç istemediğimiz çok kötü sonuçları doğuruyor" dedi.  Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son bulan seminerde , Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine seminerlerin devam edeceği müjdesini vererek Özel Yalova Hastanesine teşekkürlerini ilettiler.

Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Öğretmen ,Öğrenci ve Velilerine yönelik düzenlenen, konuşmacı olarak Diyetisyen Aynur Sağol'un  katıldığı''Sağlıklı Beslenme'' seminerinde ise "Besin Öğeleri, Obezite'nin Sebepleri, Tedavi Planı, Diyet Önerileri, Diyet Yaparken Yapılan Hatalar" katılımcılara anlatıldı.

Yalova Belediyesi personeline yönelik de ''İş Hayatında Beslenme Semineri"ni gerçekleştiren Diyetisyen Sağol, diyet yapmak değil, sağlıklı beslenme alışkanlığını edinmemiz gerektiğine dikkat çekti.Özel Yalova Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Küçük toplumu bilinçlendirmek adına yapılan seminerlerin devam edeceği bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim