Özel Yalova Hastanesi  Yoğun Bakım sorumlu uzmanı Dr. Ali Murat Güler, 70 dakika kalp masajıyla tekrar hayata dönen hastası ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.''nabız, tansiyon, solunum, kalp atımı olmayan tüm yaşam fonksiyonları durmuş olarak hastanemize getirilen 57 yaşındaki hastamız Yalçın Hatinoğlu 'na 70 dakika kalp masajı yapıldı.Kalp masajıyla hayata dönen  hastamız 4 gün boyunca yoğun bakımda solunum cihazına bağlı kaldı . Kalp ve solunum sıkıntısı düzeltilen ,tedavilerle bilinci açılan hastamızda , gerekli tedavilerden sonra herhangi bir organ hasarı oluşmadı. Taburcu olan hastamız hiçbir şikâyeti kalmadan normal hayatına geri döndü ''dedi.

Kalp masajı ile hayata dönen hasta Yalçın Hatinoğlu ise, "Doktorların tecrübesi ve azimleriyle  yeniden hayata döndüm  çok mutluyum  herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özel Yalova Hastanesi  Yoğun Bakım sorumlu uzmanı Dr. Ali Murat Güler, 3. Basamak  yoğun bakım üniteleri ile sadece Yalova'ya değil tüm Türkiye'ye hizmet verdiklerini belirterek, ''Yoğun Bakım Ünitemiz, hasta güvenliğini ön plana çıkaran, Uluslar arası standartlarda, modern teknolojisi , ileri düzey teknik alt yapısı ile hasta mahremiyetine önem veren yaklaşımı ile 7 gün 24 saat yaşamsal destek sağlamaktadır.Hastalara optimal desteğin sağlandığı yoğun bakım ünitemizde,acil vakalara anında etkili bir şekilde müdahale edilebilmektedir. Yoğun bakım ünitemiz ileri tıp teknolojilerinin kullanıldığı ekipmanla donatılmıştır. Modern monitörler, ventilatörler, perfüzatörler, infüzyon pompaları, beslenme pompaları, portabl röntgen cihazı, diyaliz cihazı bulunmaktadır. Ünitemizde merkezi sistem oksijen, vakum, medikal basınçlı hava mevcuttur. 2 izolasyon odası ile enfeksiyonlu hastaların takibi de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedi” dedi.

 

Editör: TE Bilişim