Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu Tıp Fakültesi konusunun rafa kalkmadığını sadece uygun zamanın gelmesini beklediklerini söyledi. 
Yalova Üniversitesi'ne devredilen Termal'de ki Rehabilitasyon Merkezi Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak eğitim vermeye başladı. 330 öğrencinin eğitim verdiği binanın 2 bloğunun eğitime açıldığını 3. bloğun eğitime açılması için ise çalışmaların sürdüğünü dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Burası Sağlık Bilimleri Fakültesinin altyapısını, Sağlık Bilimleri Fakültesi ise Tıp Fakültesinin alt yapısını oluşturacak" dedi. 
Tıp Fakültesi'nin açılmasına yönelik planların rafa kalkmadığını ancak uygun zamanı beklediklerini vurgulayan Eruslu, "Sağlık Meslek Yüksekokulu açıldı. 1. Blok bitti, 2. Blok bitti, 3. Blok için çalışmalara başlanıyor. Eylül ayının başlarında eğitimlerimiz başladı. Orada bir turizm okulu yapmayı hedefliyoruz. Merkezdeki turizm bölümünün bir bölümünü de oraya taşımayı hedefliyoruz. Orada fizik tedavi, rehabitilasyon, acil tıp, sağlık işletmeciliği, yaşlı bakımı gibi alanları orada toplayacağız. Orası Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak hizmet veriyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ilgili YÖK’e bir dosya hazırladık. İzin bekliyoruz. Ondan sonraki kademede Tıp Fakültesi için çalışmalara başlayacağız. Tıp Fakültesi’nin kurulabilmesi için şu anki kanuna göre 750 binin üzerinde bir nüfus gerekiyor. Yalova, İstanbul ve Kocaeli’nin toplam nüfusu 19 milyon 750 bin. Bu barajı da bölgesel olarak hesapladık. Türkiye’de en iyi tıp profesörleri alt yapıya hazır hale getiriyoruz. Ama tıp fakültesi için epey bir zaman gerekiyor. Bizim için imkansız yoktur, sadece zamanı vardır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim