Kuruluş Yasası 26 devlet tarafından onaylanan bu kuruluş, 7 Nisan 1948'de çalışmalarına başladı. Bu nedenle, her yıl “7 Nisan Dünya Sağlık Günü”, bu günü takip eden hafta da "Dünya Sağlık Haftası" olarak kabul edildi. Ülkemiz de 9 Haziran 1947'de ilgili yasayı çıkararak Dünya Sağlık Örgütü' ne ilk katılan devletlerden biri oldu.Her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenen Dünya Sağlık Günü için bu yıl yaşlanma ve sağlık konusu seçildi. Bilindiği üzere, yaşam süresi çarpıcı biçimde uzamakta ve dünyamız yakın bir zamanda çok yaşlı bir nüfusa sahip olacaktır. Yaşlı nüfusun sağlıklı ve kaliteli yaşaması önemlidir.

Yalova Üniversitesi yaşlılık konusunu öncelikli alanlarından biri olarak belirlemiştir.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü konu için yetkin mezunlar hazırlarken, ulusal ve uluslararası projelerle yaşlılık için çalışmaktadır.Çınarcık Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü ile Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, yeni ve dinamik bölümlerimiz olarak mezunlarımızın yaşlılık konusunda yeterli mesleki donanıma sahip olmaları için hazırdır. Termal Meslek Yüksekokulu  Fizik Terapi Bölümü mezunlarımızın hedef alanlarından biri de yaşlılar olup deneyimi yüksek sağlık öğretim elemanları ile okulumuzun hem eğitim hem hizmet konusunda fizik tedavi alanında tercih edilen bölümlerden bir olması amaçlanmaktadır.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yürüttüğü kurslar ile evde yaşlı bakımı konusunda elemanları toplumun hizmetine hazırlamaktadır.
Yaşlılık Haftası nedeniyle Dünya Yaşlanma Konseyi (DUNYAK) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü işbirliği ile 22 Mart 2012’de düzenlenen “Yaşlılığa Küresel ve Kültürel Bakış” adlı uluslararası sempozyumunda Üniversitemiz koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Günümüzde gelişmiş ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin en önemli koşullarındandır.Sağlıklı kuşakların varlığı bizi gelecekte güçlü kılacak en önemli unsurlardandır.Yalova Üniversitesi olarak sağlıklı kuşakların yetişmesi ve sağlıklı bir yaşlılık adına yapılacak çalışmaların öncüsü olacağımıza olan inancımla Dünya Sağlık Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim