Sağlık Bakanlığı tarafından Yalova’ya gönderilen 5 adet tam donanımlı ambulans AKP Yalova milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın da hazır bulunduğu törenle hizmete sunuldu.

Hizmete sunma töreni öncesinde konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova’da acil sağlık hizmetlerindeki başarının hizmete giren ambulanslarla bir kat daha artacağını dile getirerek, yeni ambulansların Yalova’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Yalova’ya tahsis edilen 5 adet yeni ambulansla Yalova’nın ambulans sayısını 15’e çıkarttığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, “Ambulans vasfını yitiren 3 adet araç, Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri ve Evde Bakım hizmetleri sunumu için Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredilecektir. Halka hizmet hakka hizmettir bilinci ile amacımız çok daha kaliteli, hızlı ve etkin bir sağlık hizmetini Yalova’ya sunmaktır.Sağlıkta dönüşüm kapsamında sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla Acil Sağlık Hizmetlerinde de büyük gelişmeler sağlandı.2013 yılında biri obez ambulansı olmak üzere 3 adet yeni ambulans ilimize tahsis edilmiş ve tam donanımlı ambulans sayımız 10 adet olmuştu 8 adet acil yardım istasyonu, 10 adet tam donanımlı ambulansla Yalova genelinde hizmet verdik. İl genelinde vaka ulaşım süremiz 7.4 dakika ile Türkiye ortalamasının çok altındadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim