Çiftlikköy Belediyesi ve İl Özel İdare personeline yönelik düzenlenilen, Psikolog Berna ÖZER’in konuşmacı olarak katıldığı, “İş Hayatında Stres ve Öfke Yönetimi” konulu sağlık semineri organize edildi. Çiftlikköy Belediyesi personelinin yoğun ilgi gösterdiği sağlık seminerinde Psikolog Berna ÖZER; Stresin Psikolojik, Fiziksel, Davranışsal Belirtileri, Stres Yönetimi, Stresle Başa Çıkma Yolları, Öfke Kontrolü konularında katılımcıları bilgilendirirdi ve her katılımcıya stres ölçeği yapıldı.

Yalova Belediyesi personeline yönelik düzenlenilen, Diyestiyen Kamile Altın SÜ’nün konuşmacı olarak katıldığı, “Sağlıklı Beslenme” konulu sağlık seminerinde; Besin Öğeleri, Obezitenin Sebepleri, Tedavi Planı, Diyet Önerileri, Diyet Yaparken Yapılan hatalar katılımcılara anlatıldı.

Karamürsel Belediyesi işbirliği ile organize edilen, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat FAZLIOĞLU ve Diyetisyen Kamile Altın SÜ’nün konuşmacı olarak katıldığı sağlık semineri Karamürsel halkı tarafından büyük ilgi gördü. Dr. Murat FAZLIOĞLU “Diyabet ve Kalp Hastalıkları” konusuna değinirken, Diyetisyen Kamile Altın SÜ “Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme, Diyet Önerileri, Kalp Damar Hastalıklarında Diyet İlkesi” konularının altını çizdi.

En Önemli ve yaygın halk sağlığı sorunlarından olan diyabetin görülme sıklığının ülkemizde her geçen gün arttığını vurgulayan Dr. Müjdat Batur CANÖZ, “Diyabet” konulu seminerini Hacı Bektaşi Veli Derneği üyelerine verdi. Seminerde çağımızın hastalığı Diyabet’in Nedenleri, Oluşumu, Tedavisi konularında katılımcıları bilgilendirirken, diyabete karşı hasta ve hasta yakınlarının bilinçlendirilmesi amacıyla Özel Yalova Hastanesi Diyabet Okulu’nun düzenlendiğini hatırlattı.

Defterdarlık personeline yönelik düzenlenilen “Glokom” konulu sağlık semineri Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Metin ÜNAL tarafından verildi. Glokom Oluş Mekanizması, Glokomun Tanısı ve Tedavisi katılımcılara anlatıldı.          

Editör: TE Bilişim