Enzim eksikliği nedeniyle vücuda yüksek protein içeren gıdaların girmesinin yasak olduğu hastalık olarak bilinen Fenilketonüri (PKU) hastalarının taleplerini  dinleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konuya duyarsız kalmadı.
Geçtiğimiz hafta sonu Engelsiz Cafe’de Fenilketonüri (PKU) hastaları ve yakınları ile bir araya gelen onların taleplerini dinleyen Başkan Salman, kısa süre içerisinde Engelsiz Cafe’de Fenilketonüri (PKU) mutfağının hizmet vereceğini söyledi.
Çölyak Mutfağı ile ödül aldıklarını belirten Başkan Salman; “Engelsiz Cafe içerisinde Çölyak mutfağı için arkadaşlarıma talimat vermiştim ve kısa sürede bunu hizmete sokmuştuk. Bu yapmış olduğumuz sosyal proje ile geçtiğimiz haftalarda Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği Türkiye’nin en prestijli belediyecilik ödülleri yarışması Altın Karınca’da Sosyal Belediyecilik kategorisinde ödül aldık. Bu benim için en büyük mutluluk, onur ve gururdur” dedi.
Fenilketonüri (PKU) hastalarından gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Başkan Salman; “Ayrıca Fenilketonüri (PKU) hastalığı bulunan vatandaşlarımızdan gelen ve talepler doğrultusunda girişimler yapmaktayız. Bizzat bana gelerek bu konuda destek isteyen ailelerimiz oldu. Bu hastalıktan dolayı ilimizde tahminen 40-50 vatandaşımız bulunduğunu bana ilettiler. İnşallah en kısa sürede Fenilketonüri (PKU) hastalarının yararlanabileceği mutfağı da Engelsiz Cafe’de hizmete sokacağımızın müjdesini vermek istiyorum” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim