Özel Yalova Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Sarpkaya erken tanı ve uygun cerrahi müdahale ile hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu söyledi. Katarak hastalığı ve tedavisi hakkında bir açıklama yapan Özel Yalova Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Sarpkaya,"Görme kabiliyetinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için doğal göz içi lensimizin ışığı doğru bir şekilde kırarak Retina' da doğru bir hayal oluşturması gerekir. Yaş ile birlikte ağırlığı artan ve yapısı değişen doğal göziçi lensimizin görmeyi azaltmaya başlaması durumuna katarakt denir.

Katarakt genellikle yaşa bağlı oluşur.Doğumsal, travmaya bağlı , ilaç kullanımına bağlı, şeker gibi bazı metabolik hastalıkların seyri esnasında ve diğer bazı göz hastalıklarının ilerlemesi nedeniyle erken katarakt oluşumu gözlenebilmektedir.

Katarakt' ın tek tedavi yöntemi cerrahidir. Halk arasında lazer olarak bilinen fakoemülsifikasyon yöntemiyle bozulmuş doğal göziçi lensi temizlenip yerine protez lens takılarak görme rehabilitasyonu sağlanır. Katarakt cerrahisi bazı özel durumlar hariç acil bir cerrahi değildir. Hastanın günlük yaşam aktivitelerinin kısıtlanmaya başlaması cerrahi tedavinin zamanlamasıyla ilgili önemli bir kriterdir. Ameliyat zamanı kişinin görme keskinliği seviyesine, günlük yaşam aktivitelerine, genel sağlık durumuna, şeker , glokom ve sarı nokta hastalığı gibi diğer göz hastalıklarının durumuna göre hekim ve hasta arasında yapılacak değerlendirmeye göre yapılır.

Özel Yalova Hastanesi göz kliniği halkımızdan aldığı güven ve kullandığı yüksek teknolojiyle uzun zamandır göz cerrahilerinin büyük bölümünü başarı ile uygulamaktadır.Uygun ve ekonomik koşullarda göz cerrahilerinin gerçekleşebilmesi için daha ulaşılabilir olmamızın gerektiğini düşünerek kliniğimiz bünyesinde cerrahi değerlendirme birimi oluşturduk. Göz cerrahisi önerilen veya çeşitli nedenlerle cerrahilerini erteleyen vatandaşlarımızın sıra beklemeden direk randevu alabileceği 4446177/ 1235 nolu hattan göz cerrahisi birimine ulaşmalarını önemle tavsiye ediyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim