Yalova Valiliği İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu tarafından hayata geçirilen ve madde bağımlılığına dikkat çekmeyi hedefleyen ‘Sessiz Çığlık’ adlı tiyatro oyunu bu kez de Yalova protokolü için sergilendi.
Yalova Valiliği İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu tarafından, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Sessiz Çığlık" tiyatro oyununun gösterimi, il protokolü ve vatandaşların katılımı ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesinde görevli Sosyal Çalışmacı Deniz Karayılmaz tarafından sunumu yapılan oyuna başlamadan önce, ‘Benim Çocuğum Yapmaz’ demeyin bağımlılık herkes için risktir. Ayrıca uyuşturucuyla mücadele de en etkin yol hiç karşılaşmamak, hiç denememektir. ‘Bir Kereden Bir Şey Olmaz’ denmemesi gerektiğini, bir kerenin pek çok kerenin ilki olabileceği unutulmamalıdır” diyerek konunun önemine dikkat çekti. Daha sonra madde bağımlısı olup tedavi olan bir şahsın mektubu okundu. Şahıs mektubunda bağımlılıktan kurtulma süreci ve bu süreçte destek olan başta Yalova Valiliği olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.
Vali Esengül Civelek ildeki kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ve halkın yoğun katılımıyla izlenen oyun, madde bağımlılığı ve yapmış olduğu zararlara, dikkat çekiyor. Oyun sonunda İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Sekretaryasını yürütmekte olan Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Müdürü Dr. İbrahim Dedecan tarafından oyunun yönetmeni Seda Kılıç' a çiçek verilerek oyuncular tebrik edildi. Oyun Yalova Gelişim Tiyatrosu ve Sanat Evi oyuncuları tarafından sergileniyor.
Editör: TE Bilişim