Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer, Yalova’da 6140 kişiye SGK tarafından Sağlıklı Yaşam Kitabı ulaştırıldığını söyledi.

Kitabın asıl amacının ilaç kullanımı ve hasta olmadan koruyucu tedbirlerin alınmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken SGK İl Müdürü Ali Gencer, şu açıklamada bulundu : “Ülkemizde 2002 yılında 1 yılda ortalama 2 defa hekime gidilmekteyken, bugün itibari ile bu ortalama 8’e çıkmış durumdadır. Bu nedenle; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı herhangi bir kronik rahatsızlığı olmamasına rağmen yılda 10 ve daha fazla hastaneye başvuran aileleri tespit ederek 2.000.000 adet sağlıklı yaşam bilgileri kitabı bastırdı. Bu 2.000.000 kitapla Türkiye genelinde 8.000.000 kişiya ulaşmayı hedefliyor.

İlimizde de 6.140 adet kitap SGK İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Kitabın asıl amacı akılcı ilaç kullanımı ve hasta olmadan koruyucu tedbirlerin alınmasıdır. Dengeli beslenme, egzersiz yapmak, düzenli uyku, sigara ve içkiden uzak durmak gibi konulardan bahsetmekte, hastalık gelmeden önce koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bilgi vermeye çalışmaktadır. Kitabın son bölümünde de Genel Sağlık Sigortası’na ulaşımla ilgili konularda bilgiler bulunmaktadır”
Editör: TE Bilişim