Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncelikli gündem maddelerinden birisi olan ve gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakmayı hedefleyen proje kapsamında belediye hizmet binasında geri dönüşüm kutularını bizzat devreye alan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, projenin yalnızca bir çevre duyarlılığı çalışması değil aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Başkan Silpagar, “Çevre bilincinin topluma kazandırılması ve çevre koruma stratejilerinin uygulanmasınatam destek veren bir belediye olarak özellikle yeşil alanların korunması ve çoğaltılması adına çalışmalar yaptık. Özellikle geri dönüşüm alanında başlatılan birçok projeye katıldık ve öncülük ettik. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne canı gönülden destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bu ayrıştırma kutuları ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmaya başlandı. Eğitimlere ilk önce personelimiz ile başladık. Yıl bitmeden öğrencilerimize, vatandaşlarımıza ilgili birim personellerimiz tarafından eğitimler vermeye devam edeceğiz. Tüm personelimin bu konuda büyük duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Çiftlikköy’ümüzde bu anlamda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Geri dönüşüm projeleri ile hem milli ekonomiye hem de çevreye büyük katkı sağlandığını belirten Silpagar “Özellikle çocuklarımızın çevre konusunda bilinçli yetiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda ailelere ve eğitimcilere ciddi sorumluluklar düşüyor. Ekonomimizin güçlenmesi ve doğanın korunması, kullandığımız kaynakların ne kadarını geri dönüştürebildiğimiz ile doğrudan orantılı. Bu anlamda herkesin duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim