Sonbaharda sıklığı artan enfeksiyon hastalıklarının başında soğuk algınlığı, grip ve nezlenin geldiğini belirten uzmanlar hastalık belirtilerini şöyle sıralıyor: "Sonbaharda havanın soğuması, hava kirliliğinin artması, kapalı mekanlarda ağırlıklı olarak bulunmak ve okulların açılması,  özellikle çocukların kaynak olduğu soğuk algınlığının sürekli bulaşması hastalıkların oranını arttırıyor. Sonbaharda sıklığı artan enfeksiyon hastalıklarını ise soğuk algınlığı, nezle, grip, bademcik  iltihabı, farenjit, sinüzit, orta kulak iltihabı ve bronşit olarak sıralayabiliriz”

Soğuk algınlığında istirahat, bol sıvı ve vitamin alın

Soğuk algınlığının, nezle ve grip virüsleriyle oluşan hastalıklar olduğuna dikkat çeken uzmanlar, hastalıkların yarattığı belirtileri sıralayarak, 2-3 günde iyileşme göstermeyen durumlarda sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğinin altını çiziyor: “Bu belirtiler halsizlik, ateş, boğazda yanma, burun tıkanıklığı veya akması ve kas ağrılarıdır. Bakteri denilen, antibiyotiğin etkilediği mikroplarla olan tonsillit, farenjit, larenjit gibi enfeksiyonlarda ise şiddetli ateş ve boğaz ağrısı, ses kısıklığı, öksürük ve kırgınlık oluşur.  

Sinüzitte ise baş ağrısı, burun tıkanıklığının yanı sıra başın ön başın ön kısmında dolgunluk hissi görülür. Virüslerle oluşan enfeksiyonlar; antibiyotiğe ihtiyaç göstermeden iyileşirler. Bu tür belirtiler görüldüğünde, istirahat, bol sıvı alımı, vitaminler, ağrı kesiciler ve antigribal ilaçlarla iyileşme sağlanır. Yalnızca gripte özel virüs ilaçları kullanılır. Basit enfeksiyonlarda belirtiler 2-3 günde gerileme gösterir. Bakteriyel olanlarda ise antibiyotik tedavisi gerekir” 
Editör: TE Bilişim