Marmara ve Yalova sahillerinde sürdürülebilir balıkçılığın devamını garanti altına almayı hedefleyen Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü su ürünleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Avlanma kurallarına uymayanlar ise avlanmadan men cezasına kadar uzanan bir dizi cezaya çarptırılıyor. 
Marmara ve Yalova sahillerinde deniz yaşamının korunması, hatalı avlanarak sürdürülebilir balıkçılığa zarar verilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şu Ürünleri Şubesi ekipleri ile denetimlerini devam ettiriyor. Gece ve gündüz yapılan denetimlerde avlanan tekneler denetleniyor. Her detay titizlikle gözden geçiriliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, "Armutlu, Fıstıklı, kapaklı,Çınarcık ve Çiftlikköy  açıklarında denizden, kaçak ve usulsüz avcılığa yönelik gece  denetimleri sürüyor. Denizden yapılan denetimlerde, , ticari ve amatör balıkçıların ruhsat, ürün ve av araçları kontrol ediliyor. Denetimler sırasında denizden  400 metre misine ağı çıkarılarak el konuldu. Sürdürülebilir avcılığın devamı için denetimler aralıksız devam edecek" dedi.
İç su ve denizlerde sürdürülebilir avcılılığın devamı için vatandaşların da konuya hassasiyet göstermelerini isteyen Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, yasak avcılık faaliyetlerine rastlanması durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve jandarma birimlerine bilgi verilmesini istedi.
Editör: TE Bilişim