TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan yaptığı açıklama ile Yalovalıları naylon poşet kullanımı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Tezcan naylon poşetlerin doğaya ciddi zararlar verdiğine de dikkat çekti. 
TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan, Yalovalıların naylon poşet konusunda hassasiyet göstermesini ifade etti. Naylon poşetin en büyük çevre kirleticisi olduğunu söyleyen Tezcan, “Yılda 1 trilyon adetten fazla kullanılan naylon poşet çevre yönünden dünyanın en büyük belası oldu. Birçok ülkede yasaklanırken ülkemizde kullanılmaya devam ediyor. Ana hammaddesi petrolden gelen, doğada yok olması bin yılı bulan naylon poşetler çözülmeye başladığında besin zincirine giriyorlar ve esas felaket buradan sonra başlıyor” ifadelerine yer verdi.
Geri dönüşün çalışmalarının başarısız olduğunu, geri dönüşüme gidebilecek bütün ambalaj atıklarının ve organik çöplerin naylon poşetler içinde çöplüğe gönderildiğini söyleyen Tezcan “Naylon poşet kullanımına kesinlikle son vermeliyiz. Yalova Belediyesi’nden bu konuda duyarlı davranmasını bekliyoruz. Evlerden çöpler ayrıştırılarak toplanmalı. Çöplüğe giden çöp miktarını azaltmalıyız” dedi. Tezcan daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Halk bilinçlenmeli ve geri dönüşüm çalışmalarına hemen başlanmalıdır. Yalova Türkiye’ye örnek olabilir. Belediyeler gerekli tedbirleri almalı, Pazarcılar Odası başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları harekete geçmeli, gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. AVM’lerde ikinci poşet paralı olmalıdır. Çin’de yapılan bu uygulamada poşet kullanımının yarı yarıya azaldığı görülmüştür. Haydi Yalovalılar destan yazalım. Ülkemize örnek bir çalışma başlatalım.”
Editör: TE Bilişim