Termal Belediyesi, Termal Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ve çevrenin temiz tutulmasını hedefleyen, "İzmarit Projesi"ne destek verdi. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik öğrencilerle bir araya gelerek proje ile ilgili görüş alışverişinde de bulundu.
Termal ilçesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, okul bahçesine izmarit atılmasını engellemek adına bir proje geliştirdi. Geliştirilen bu proje ile ilgili bir süre önce Termal Belediye Başkanı İsmail Atik'i ziyaret eden öğrenciler okulun her bir tarafına asılacak uyarı levhaları için destek istediler. Başkan Atik ise öğrencilere verdiği sözü tutarak, bu levhaları hazırlatarak öğrencilere teslim etti. Okulun çevresine asılan levhalar sayesinde izmaritlerin yere atılması önlenecek ve bu sayede çevre kirliğinin önüne geçilmiş olacak. Öğrencileri ziyaret eden Termal Belediye Başkanı İsmail Atik geliştirilen bu projeye destek vermekten mutlu olduklarını dile getirerek, "Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, 'Biz bu izmaritlerin yere atılmasını önlemek istiyoruz' dediler Bizde projenin hayata geçirilmesi için destek olduk. KYK Erkek yurdu bahçesine ve MYO bahçesine panoları yerleştirdik.Yere atılan sigara izmaritleri toprak ve suları büyük ölçüde kirletmekte ve çevreye büyük zararlar vermektedir. Projede bir kutunun üzerine insanların ilgisini çekecek onları yere değil de o kutuya izmaritlerini atmasını teşvik edecek bir düzenek hazırlanmış. Kutunun üzerine ilgi çekici ya da insanların farklı görüşlerinin olabileceği, 'Galatasaray mı? Fenerbahçe mi? Yoksa Beşiktaş mı?' gibi sorular koymaya karar vermişler . Böylece sigara içenler destek oldukları tarafa izmaritlerini atarak hangisini tuttuklarını gösterecekler ve bu sayede izmaritleri yere atılmasını büyük ölçüde azaltacaktır. Ben öğrencilerimizi ortaya koydukları bu çevre bilinci ve duyarlılığından dolayı yürekten kutluyorum. Onların bu projesine destek olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.
Termal Belediye Başkanı İsmail Atik'e teşekkür eden öğrenciler ise, "Bu projede bizden desteğini hiç esirgemeyen, kendisine konuyu anlattığımız andan itibaren hep yanımızda olan başkanımıza şükran borçluyuz" diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim