Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan ÇİDER (Çocuk İstiyorum Derneği) Başkanı Sibel Tuzcu, başarının tesadüf olmadığını sabır, disiplin ve çaba gerektirdiğini kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak çocuk sahibi olmak isteyen Yalovalı kadınlarla paylaştı. ÇİDER Başkanı Tuzcu, uzun yıllar çocuk sahibi olmak için birçok emek ve maddi kayıp yaşadığını belirterek, bu derneğin kurulmasındaki amacın da aynı sorunları yaşayan kadınlara kendi tecrübeleri ile yol göstermek olduğunu söyledi. Tuzcu, “Yıllar önce doktora gittiğimde doktorun o anda bana söylediği, ‘hiçbir zaman çocuğunuz olmayacak’ sözü ile adeta dünya başıma yıkıldı. Bu aslında benim için bir şeylerin başlangıcı oldu. Hayat burada bana bir yol gösterdi ve tam 22 yıl sonra 42 yaşında bir kız çocuğum oldu.Bu benim için bir savaştı. Bu yolda tecrübelerimden yola çıkarak kurduğumuz ÇİDER ve www.cocukistiyorum.com internet sitesi bugün çocuk sahibi olma yolunda çaba harcayan binlerce kadınımıza yol gösterici oluyor. Sitemiz her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor” diye konuştu.

Konferansta söz alan Yalova Belediyesi Umut Merkezleri koordinatörü Ayşim Demircan, Umut Merkezleri olarak sosyal konularda, kadınlara ulaştıklarını ve en iyi yardımı yapmaya çalıştıklarına dikkat çekti.Umut Merkezleri kurslarından faydalanan kadın sayısının bugün 1400’lere ulaştığını belirten Demircan, “Yalovamızdaki Cumhuriyetçi, laik, özgür, güçlü kadınları güçlendirmek ve onları ayakta tutabilmek amacı ile Umut Merkezleri olarak çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Tüp bebekteki son gelişmeler ve teknolojileri çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarla paylaşan Acıbadem Bursa Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Doç.Dr. Şahin Zeteroğlu, gebeliğin oluşumundan itibaren infertilite nedenleri hakkında bilgilendirmede bulundu. İnfertilite sorunu yani kısırlığın çiftlerin %15’ini ilgilendiren bir sorun olduğuna dikkat çeken Doç.Dr.Zeteroğlu, tüp bebek tedavisinde izlenecek yöntemin her hastanın durumuna özel olduğunu söyledi. Doç.Dr.Zeteroğlu, tüp bebek tedavisinde, embriyo dondurma, embriyolara genetik tarama, endometrial co-kültür, histeroskopi gibi yöntemlerle başarı şansının arttırıldığını söyledi.

Editör: TE Bilişim