Yalova Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen  konferansta  daha önce Doç.Dr.Şahin Zeteroğlu’nun gerçekleştirdiği tedavi süreci ile çocuk sahibi olan anne babalar da konferansa katılarak çocuk özlemi ile yanan ailelere destek oldular. Konferans salonunu dolduran ve bebek özlemi ile yanan ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen ‘Kısırlı Tüp Bebek Tedavileri’ konferansına Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği Başkanı Sibel Tuzcu da katıldı.

Tüp bebek tekniği ile ilgili genel bilgilendirmenin ardından, yeni geliştirilen modern tekniklerle ilgili bilgi veren Doç.Dr.Zeteroğlu, tüp bebek tedavisine başvurmak isteyen ailelere uyarıda bulunarak, bu tedavide 35 yaşın kritik eşik noktası olduğuna dikkat çekti. Yeni geliştirilen tekniklerle ilgili olarak da bilgi veren Zeteroğlu, artık embriyo aşamasında da bebeklerin 7-24 saat izlenebildiğini söyledi.

Tüp bebek konusunda geleneksel kalıpların yıkıldığını ve artık çocuk sahibi olmak isteyenlerin bunu bir sağlık problemi olarak gördüklerine dikkat çeken Zeteroğlu, “Yaş bizim en büyük rakibimiz, tüp bebek tedavisi açısından 35 yaş kritik bir dönem.40 yaş üzerinde tedavi şansı azalıyor, 45 yaş üstü ise nadiren gebelik gerçekleşiyor.Bu nedenle tüp bebek tedavisi düşünenler zaman kaybetmeden Tüp Bebek Merkezlerine başvurabilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim