Türk Sağlık-Sen Uygulama Oteli'nde 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'de katıldı.  Sendika üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen kongrede üyeleri sendika başkanı Samih Kızılkaya tek tek karşıladı.  Divanın teşkili faaliyet raporunun okunması ve gelir gider raporlarının ibrası sonrasında üyelere hitap eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci memurlara yapılacak maaş zamları konusunda hükümeti eleştirdi. Kendilerinin %12 zam talebi olduğunu hatırlatan Kahveci, "Son aylarda kamu çalışanlarının gündemini meşgul eden konu 2013 yılında yapılan toplu sözleşme netice-sinde, Hükümet ile Memur-Sen arasında sağlanmış olan mutabakat neticesinde, 2014-2015 yılı ücret artışlarındaki yaşanan hayal kırıklığı. 2014 yılı için 123.00 TL’lik bir ücret artışına, 2015 içinde 3+3 ücret artışına tamam diyen sözde yetkili Konfederasyon, bu-gün itibari ile 2014  ve 2015 yılının memurlar için kayıp yıllar olarak yaşanmasına sebep olmuştur. 123.00 TL’nin memur maaşına yansıması  %5.02’dir.  TÜİK’in yaptığı açıklamaya göre, 10 aylık ortalama enflasyon 8.45’tir.  Kamu çalışanları sadece enflasyon karşısında %4’ün üzerinde kayıp yaşamıştır.  Oysaki bugüne kadar Hükümet temsilcileri kamu çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmediklerini söylemişlerdir. 

Bu ifadelerini göz ardı eden Maliye Bakanı enflasyon artışı yapılacak mı, sorusu üzerine  karşılık Memur-Sen’le yapmış oldukları toplu sözleşmede böyle bir hükmün olmadığını ifade etmiş   ama aynı Sayın Maliye Bakanı  toplu sözleşmenin dışında bazı kamu çalışanlarına ücret artışı için karar-name hazırlayıp TBMM’den geçirilmiştir. Mesela akademisyenlere 850. 00TL civarı, hakim ve savcılara 1.150. 00 TL,  Milletvekillerine 1000 lira civarında ücret artışı sağlanmıştır. Tabi ki biz Türk Sağlık-Sen olarak akademisyenlere, hakimlere ve savcılara yapılan zammın doğru bir yaklaşım olduğunu ifade ediyoruz.  

Oralara zam yapılırken kaynak bulan siyasi iktidar, Cumhurbaşkanlığı  Sarayı’na, kaynak bulan iktidar partisi konu biz olunca ne-den kaynak sıkıntısı çekiyor? 

Bizim talebimiz %12’lik zam. Bu ta-lebimizi hem Sayın Başbakan’a, hem TBMM’ne, hem de siyasi parti liderine önümüzdeki dönemde taşıyacağız. 

06 Aralık 2014 tarihinde Türkiye genelindeki şube başkanlarını, yönetim kurulu üyelerini, il temsilcilerini, disiplin kurulu üyelerini Ankara’ya davet ettik. Ankara’da bir miting düzenleyeceğiz.  %12’lik zam talebimizi dile getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından  tek liste ile gidilen seçimlerde Samih Kızılkaya bir kez daha başkanlığa seçildi. Üyelere kendisine gösterdiği güven dolayısıyla teşekkür eden Kızılkaya, "Sendika olarak sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bu görevde bana gösterdiğiniz güvene de şahsım ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim