Yalova 7 gün 24 saat boyunca süren kimyasal ve biyolojik arıtma sayesinde ülkenin en temiz suyunu içen bir kaç ilden birisi olmayı başarıyor.
Gökçe Barajı'nda toplanan ve Yeşil Körfez Su Birliği tarafından işletilen arıtma tesisine ulaşan su 7 gün 24 boyunca gözetim altında tutularak kimyasal ve biyolojik arıtmadan geçiriliyor. Su arıtma tesisinin laboratuarlarında incelenerek suyun en sağlıklı hale gelmesi için gerekli proses süreci belirleniyor. Bu sayede her türlü bakteri, ve kimyasaldan arıtılan su PH, elektroliz ve iletkenlik değerleri ayarlanarak vatandaşların evlerine kadar ulaşıyor. Uygulanan arıtma işlemi sayesinde Yalovalıların ülkenin en temiz suyunu içtiğini dile getiren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz suyun arıtma prosesini şu şekilde özetledi, " Kontrolörümüz Sağlık İl Müdürlüğü 90 ayrı noktadan alınan su örnekleri tahlil edilerek tesise ilk suyun girişi noktasında denetleniyor.  Biz Türkiye'de suyu en temiz olan 5 il içerisindeyiz.
Ham su kalite kontrol laboratuarına gelir. Burada incelenir ve temizlenmesi için gereken kimyasal miktarları hesaplanarak suya katılır. 1 saat 45 dakika boyunca reaksiyon süresi beklenir.  Ardından tevzi çıkış suyundan numune alınarak ölçülür. Bulanıklık 0 derecesine düşer. İletkenlik ve su sertliği gibi rakamlar özenle ölçülür. Ardından su içerisindeki tüm kimyasalları arıtıyoruz. Suyun vatandaşa ulaşması sürecinde suda hiç bir kimyasal kalıntı kalmasına izin vermiyoruz. Bu süreci 7/24 sürdürüyoruz"
Alınan değerler bazında bakıldığında ise gerek suyun arıtmaya girişi ve gerekse işlem sonrası çıkışında Yalova'nın ülkenin diğer illerindeki sulara oranla en temiz suyu içtiği ispatlanmış oluyor.


Editör: TE Bilişim