Genel merkezi Yalova'da olan AKDF uluslararası ilişkilerle de gelişimini sürdürüyor. 2012 yılında gençlere yönelik olarak başlattığı ‘’İs Three Some One Else’’ Orada kimse var mı? Projesi ile daha fazla gence afet eğitimi verilmesini ve gönüllü genç sayısını arttırmayı hedefleyen AKDF bu anlamda ki en büyük arama kurtarma federasyonu konumundaki THW-Jugend adlı kuruluşun Almanya'daki genel kuruluna davetli olarak katıldı. Federasyon Başkanı Adem Demirel'in katıldığı toplantıda buraya davetli olan Rusya, Romanya ve İzlanda ile de karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler neticesinde Rusya ile AKDF arasında gençlerin eğitimine yönelik işbirliğine gidilme kararı alındı. 

Konuyla ilgili bilgi veren AKDF Genel Başkanı Adem Demirel, "Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu olarak 2012 yılında ’İs Three Some One Else’ 'Orada kimse var mı?' projesi ile başlatmış olduğumuz gençlerimize yönelik çalışmalarımız kapsamında uzun zamandır ilişkide olduğumuz ve işbirliğimizi daha da ilerleterek protokol ile imza altına alma aşamasına geldiğimiz Federal Almanya İçişleri Bakanlığına bağlı Teknik Yardım Kurumu THW'nin gençlik organizasyonu THW-Jugend'in genel kuruluna davetli olarak katıldık. 40 bin yetişkin, 40 bin genç gönüllüsü ile Dünya’da tek örnek olan THW ile gönüllü oluşumları ve özellikle gençlere yönelik projeleri nedeniyle geldiğimiz aşamayı çok önemsemekteyiz. Benzer bir yapıyı Türkiye’de kurarak gençleri afet bilinci, doğa sevgisi, ekip olama, takım ruhu, afetlerle mücadele ve müdahale gibi alanlarda  yetiştirip yetişkin müdahale ekiplerimizin altyapısını oluşturmak, afet bilincinin gelecekte tüm unsurları ile yerleşmesini hedeflemekteyiz.

Katıldığımız genel kurul dışında birebir görüşmelerde bulunarak gelecek dönem çalışmalarını planlama imkanı bulduk. Ayrıca kongreye davet edilen bizim dışımızda Rusya, Romanya ve İzlanda temsilcileri ile de görüşmelerimiz oldu. Rusya ile de gençlik projelerinde çalışmak üzere prensip anlaşmasına vardık. Önümüzdeki günlerde bu çalışmanın detaylarını da imza altına alacağız.

Uluslararası deneyimlerimizi arttırmak ve farklı tecrübelerden faydalanmak için katıldığımız genel kurulun bir sevindirici tarafı da Türkiye’yi ve Yalova’yı çok yakından tanıyan Ingo Henke ve Raıner Schmidt’in başkan ve başkan yardımcılığına seçilmiş olmalarıdır. Çok yakın ilişkimiz olan ve Türkiye’yi çok seven bu ikilinin seçilmiş olması zaten iyi olan ilişkilerimizi daha da ileri seviyelere çıkaracaktır" dedi.    

 

 

 

Editör: TE Bilişim