Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Strateji Geliştirme Daire Başkanı  Enver Aksoy;Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.  Yatırımcılarla yatırım konularına göre piyasa şartları, uygulama ve çalışma yöntemleri, KKYD programının kırsal kalkınmaya katkısı ve kırsal kalkınmanın Yalova'daki durumu hakkındabilgi alışverişinde bulunuldu.
Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasının  dikkatealınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, “Gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla yürütmekte olduğumuz KKYDP Programının Yalova İlinin tarımına sağladığı ve sağlayacağı katkı azımsanmayacak derecede yüksektir” dedi.
Genel Müdür Gümüş daha sonra, TİGEM’de kuruluş çalışmaları devam eden Yalova GardenA.Ş.'ye ziyarette bulundu. Yalova Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, Garden AŞ’nin amaç ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Okul, Garden AŞ’nin sadece Yalova’nın değil tüm bölgenin çiçekçilik üssü olduğunu belirterek, “Sadece bu anlamda değil ilimize sağlayacağı istihdam da ilin ekonomisine büyük artılar katacak” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim