Havaların ısınması ile birlikte güneş gözlüğü kullanımına paralel olarak satışların da arttığını kaydeden Coşkun, işportada  ya da bazı marketlerin reyonlarını süsleyen ucuz gözlüklerin göz sağlığı açısından riskli olduğunu söyledi.Ucuz ve sağlıksız güneş gözlüğü kullanılmaması konusunda uyarıda bulunan Coşkun  “Genellikle Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen ve çok ucuz fiyatlarla satışa sunulan sahte güneş gözlükleri, düşük kaliteli camlardan imal edilmeleri sebebiyle ileri yaşlarda katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarına yol açabiliyor. Sahte gözlükler, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gözü korumadığı gibi aksine gözbebeğini genişleterek göze gelen zararlı ışınların miktarını artırıp göz sağlığını daha da bozmakta. Bu tür gözlüklerin camları da çöplükten ertilerek yapılan ikinci kalite camlardan oluşuyor. İyi bir koruma sağlayabilmesi için güneş gözlüğünün çerçevesinin de kişinin yüz yapısına uygun olmalı ve göz çevresini kapatarak, gözlere yakın durmalıdır. Gözü üstten ve yandan gelen ışınlara karşı da koruması gerekir.  Sahte olmayan güneş gözlüklerinin UV ışınlarını süzdüğüne dair bir sertifikası vardır. Gözlük alırken bu belge soruşturulmalı, sertifikası olmayan güneş gözlükleri alınmamalıdır" uyarısında bulundu.

Dünya markalarını 46 yıldır Yalovalılarla buluşturduklarını sezon trendlerinin yanı sıra çok az bulunan nostaljik 35-40 yıllık gözlük modellerinin de kendi mağazalarında bulunduğunu belirten Coşkun, “Mağazamızda tanınmış markaların her bütçeye uygun güneş gözlükleri satışa sunulmakta. Bunun yanı sıra, eski yıllara ait az bulunan modeller 35-40 yıllık nostaljik gözlükler de mağazamızda bulunuyor. Modacılar mağazamıza gelip, defileler için bu gözlükleri satın alabiliyor.Ayrıca tamir ve bakımları ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Ultrasonik temizlik servisimizin yanı sıra renkli lens satışlarımız da mevcut” diye konuştu.

2014 yaz modasını yansıtan gözlük modelleri ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Güçlü Optik’ten Mustafa Coşkun,”Bu yaz en çok renkli aynalı camlı güneş gözlükleri moda.Bunun yanı sıra bayanlarda da taşlı modeller ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim