Yalova’nın kan bağışı konusunda hassas olduğunu belirten Dr.Ondur, “Yıl sonuna yaklaştığımız şu günlerde 2015’e girmemize bir ay kala, kan bağışlarımız toplam 8500 üniteye ulaştı. Kan bağış kampanyalarımızla bu yılki hedefimizin %80’ine Yalova Kızılay Kan Merkezi olarak ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

Kan bağış kampanyalarının başarıya ulaşmasında üniversiteli gönüllülerin büyük çabası ve katkısı olduğunu belirten Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Sanem Ondur, “Genç gönüllülerimiz sağ olsunlar, bize tüm kampanyalarımızda broşür dağıtarak, bilgilendirmede bulunarak destek oluyorlar. Bunun yanı sıra üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz kan bağış kampanyalarında da oldukça başarılı sonuçlar alıyoruz” diye konuştu.

Yalova’nın sahil kenti olması dolayısı ile yaz aylarında kan bağışlarının da üst seviyelere çıktığını ancak, kış ayları ile birlikte bir miktar düşüş yaşandığını belirten Dr.Ondur, “Kış aylarında ise gezici kan bağış otobüsümüz, Kan Merkezimizin yanı sıra işyerlerine yönelik kampanyalara ağırlık veriyoruz. Dileyen iş yerleri ve kurumlar 50 bağışçı sayısına ulaştıklarında bizimle irtibata geçebilirler. Çünkü bu rakamın tamamı bağışçı olamıyor. Baktığınız zaman kimisi sağlık problemlerinden, kan vermeye engel ilaç kullandığından ve diğer bazı nedenlerden dolayı kan veremiyor” diye konuştu.

Yalova’nın kan bağışlarının ancak kentin ihtiyacını karşıladığın belirten Dr.Ondur, “Yalova Çanakkale, Bursa ve Balıkesir’in de içerisinde bulunduğu Güney Marmara illeri arasında bulunuyor. Kızılay Güney Marmara Kan Merkezinde bu illerden alınan kan bağışları da havuz sistemiyle toplanıyor. İhtiyaç olduğunda takviye edilebiliyor iller arasında” diye konuştu.

Yalovalıların kan bağışına olan duyarlılığın her zaman yüksek olduğunu ancak kanın sürekli ve acil bir ihtiyaç maddesi olmasından dolayı talebin sürekli artış gösterdiğini belirten Ondur, “Vatandaşların kan bağışı konusunda tereddütleri varsa Kızılay Kan Merkezi’ne gelerek bilgi alabilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim