Yalova halkının kan bağışına duyarlılığının yüksek olduğunu belirten Yalova Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Sanem Ondur, “Yalova Kızılay Kan Merkezi olarak kentimizde bulunan hastanelerin kan ihtiyacını karşılayabiliyoruz.  Yalova halkına duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Yalova Kızılay Kan Merkezi olarak yaz dönemini verimli bir şekilde tamamladıklarını belirten Kan Merkezi Müdürü Dr.Sanem Ondur, “Yalova Kızılay Kan Merkezi olarak yaz döneminde gerçekleştirdiğimiz kampanyalarda çok olumlu geri dönüşler aldık. Vatandaşlarımızın ilgisi çok büyük. Ekiplerimiz ilçelerde yazlık beldelerde, kent merkezinde gece gündüz demeden özverili bir biçimde çalıştılar. Ekiplerimizin yoğun çalışması ve Yalova halkının duyarlılığı ile oldukça başarılı bir sezon geçirdik” dedi.
Yaz sezonunun ardından yeni dönem çalışma takviminin de hazır olduğunu ve belirlenen hedefler doğrultusunda bağış kampanyalarının tüm hızı ile devam edeceğini belirten Dr.Sanem Ondur, “Yaz döneminin ardından üniversitelerin açılması ile birlikte üniversiteli gönüllülerimizin desteğinin büyük olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Yalova Üniversitesi’nin gönüllü öğrencilerinin sayesinde oldukça başarılı kampanyalara imza atmıştık. Onlar Yalova halkını kan bağışı konusunda bilinçlendirerek kampanyalarımıza ilginin yüksek olmasına destekte bulundular” diye konuştu.
Yeni sezonda  kan bağış kampanyalarının gezici kan bağış otobüsünde de devam edeceğini belirten Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Ondur, “Gezici kan bağış otobüsümüz bu hafta kan bağış kampanyasını Halk Eğitim Merkezi konferans salonu karşısında Cevdet Aydın Parkı yanında bağışları alacaktır. 20-21-22 23 Eylül’de kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı gezici kan bağış otobüsümüze bekliyoruz” dedi.
Kan vermenin sosyal yararları yanında kan bağışında bulunan kişinin sağlığına da olumlu katkıları olduğunu belirten Kan Merkezi Müdürü Dr.Ondur, “18-60 yaş arası önemli bir sağlık sorunu olmayan bireyler, ilaç kullansalar bile kan bağışında bulunabilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim