Yalova'da vatandaşlarca bulunan yaralı Ebabil Kuşu Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’nce yapılarak doğaya salındı.
Yalova’da Cengiz Koçal Caddesi üzerinde hizmet veren özel bir sürücü kursunda yaralı olarak ebabil kuşu bulundu. Sürücü kursunda büyük bir ilgiyle karşılanan kuş, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’ne teslim edildi. İşletmede koordinatör olarak görev yapan Süheyla Demirci’nin sabah saatlerinde kuşu kapı girişinde bulduğunu söyleyen İşletme Sahibi Evren Çınar, “Ülkemizde sık sık görülmeye başlanan ve bu sene çeşitli illerimizde görüntülenen ebabil kuşu Yalova’da da işyerimizi ziyaret etmiş bulunmakta. Bolluk ve bereket getirdiğine inanılan ebabil kuşunun adı Fil Suresinde de geçiyor. İnşallah ilimize ve ülkemize şifa ve bereket getirecek. Bu kuşumuzu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine teslim ettik. Tedavisi yapıldıktan sonra kuşumuz doğaya bırakıldı” dedi.
Kuran’da adı geçiyor
Ebabil kuşu Kur’an-ı Kerim’de adından söz edilen ender kuşlardan bir tanesi. 570 yılında Yemen Valisi Ebrehe, Kâbe’yi yıkmak için fil ordusu ile Kâbe’ye hareket eder. Kâbe’nin girişinde Ebabil kuşlarından oluşan sürü, gagaları ile taşıdıkları taşları fil sürüsünün üzerine bırakır. Ebrehe’nin fil ordusu atılan taşlarla yenik düşer. Fil suresinde de bu olay anlatılmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim