Daştan açıklamasında, “Yalova ilinde meydana gelen doğumlardan; bebeklerimizde görülen solunum sıkıntısı, erken başlayan sarılık, morarma atakları, düşük doğum ağırlıklı bebekler ve bu bebeklerde görülen kan şekeri düşüklüğü ve kalsiyum eksiklikleri nedeniyle sürekli hastalarımız il dışına sevk edilmek zorunda kalıyor bu da vatandaşımızı mağdur ediyordu.

Bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi için İlimiz Yalova Devlet Hastanesi bünyesindeki, daha önce konferans salonu olarak kullanılan yer yeniden düzenlenerek, yenidoğan yoğun bakım servisi olarak hastalarımızın hizmetine sunulmuştur.

Yenidoğan yoğun bakım servisinin hizmete girmeye başlaması ile İlimizde, riskli gebelerin, doğum sonrası bebeklerin sağlıklı bir ortamda ve başka hastanelere gitmelerine gerek kalmadan, tedavileri konforlu bir ortamda yapılabilecektir.

Yenidoğan yoğun bakım servisinde bebeklerin, tıpkı anne karnında olduğu gibi sağlıklı yaşam koşullarında gözlenip, tedavileri yapılacak ve enfeksiyonlardan korunacaklardır.

Minik bebeklerin solunum, kalp atışları ve vücut ısıları gibi hayati fonksiyonlarının takip edileceği, akciğerleri olgunlaşmadan doğan bebeklerin de ventilatörler sayesinde yaşam şansı kazanacağı 2.derece yoğun bakım servisimizde, 8 kuvöz mevcut olup tüm ekipmanlar son sistem olarak tefriş edilmiştir.

Yenidoğan Yoğun Bakım Servisimizin Yalova ilimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim