Isınmaya başlamış olan yeni bir seçim sürecini yaşamaya başladık. Spekülasyon, maniplasyon, suçlamalar, dışlamalar, bol vaatler hayali projeler, sadece oy alabilme adına her türlü atraksiyonları bu süreçte de yaşayacağımız şimdiden belli oldu.

Seçmen yada Yalova halkı ne istiyor, bu konuda bir araştırma, bu konuda bir anket yada çalışma yaptırmış yada yaptıran aday veya siyasi parti var mı?

Gündeme geldiğinde herkesin fikrini beyan ettiği arberatumun turistik tesis alanı olması yada olmaması hakkında düşüncesi olanlar Yalova Üniversitesinin öğrenci sayısının 20 bin olabilmesi için sağlanması gereken imkanlar, son dönemin güncel konusu olan bağlarbaşı mahallesindeki kentsel dönüşümün detaylarını anlatmak isteyenler…..

Mesela; Tigem arazisi üzerinde kurulan Yalova Üniversitesi merkez kampusü ile Yalova Garden A.Ş.’nin yatırımlarının gelecekte bölgeye getireceği taşıt trafiği hakkında çalışması olanlar….

Mesela; çok basite insek deprem sonrası günlerde yerleşim alanı dışına yapıldığında eleştiri konusu olan Mehmet Akif ve Ziya Gökalp İlköğretim okullarının bugün neden çok tercih edildiğini, bugün Yalova merkezinde kalan taşıt, yaya ve alışveriş trafiği içinde kalan Atatürk İlköğretim okulu hakkında bir şeyler düşünenler….

Yalova’nın gelecekteki nüfusu, yerleşim alanları, körfez köprüsü ve çevre yolu   bağlantılarının getirisi, götürüsü fikri olanlar, topluma doğru bilgilendirme adına açıklamalar….

Yalova’da yaşayan genç nüfusun beklentileri, ekonomik doygunluğa ulaşmış kesimin istekleri, yatırım yapmak isteyen küçük birikimcinin düşüncelerini önemseyenler…

Yerel yöneticilerin elinde olmayan yetki ve sorumluluk alanlarında merkezi yönetimlerle kurulacak işbirliğinin ve koordinasyonun nasıl sağlanacağının yol haritasını çizenler…

Yerel yönetimlerin başına geldiklerinde turizm alanları, tarım toprakları, her şeyden önemlisi doğal yaşamın olmazsa olmazı suyun geleceğimizde ki durumu hakkında bir şeyler söylemek isteyenler….

Meydan, spor alanları, turistik tesisler, öğrencilerimizin sorunları , büyüklerimizin beklentileri ile ilgili projelerin finans kaynaklarının neler olduğu yada olacağını açıklamak isteyenler…

Ve…

Tüm siyasilere açık tüyo…

Hergün gazetelerimizde yer alan siyasi haberleri kim ne kadar okuyor diye elimizde bir veri yok. Ancak Yalova gazetesinin web sayfasında en az okunan haberler siyasi haberler olarak görünüyor.

Yani…

Toplumun halen siyasetle ve seçim ile ilgilendiği yok. Öncelikleri farklı.

Nedir dersiniz?

Sizin işiniz…