Helal olsun Naci Abime!
Yakışır….
Naci Abim, hizmet aşkıyla yanar…
Öyle bir aşktır ki bu, çevresini de yakar…
Siyaset yoktur Naci abimde…
Bilimsel çalışır, ilmi konuşur.
İşine gelen veriyi anlatır, işine gelmeyeni unutur.
……..

Böyle birisidir Naci Abim!
Yeni tanıştık, bir tanıştık pir tanıştık. Büyük adammış, sizlerde takdir edin.
Şimdi hepiniz Naci Abimi merak ettiniz dimi?
Naci Abim Ankara’da yeni ofis açtı.
TOBB bünyesinde.
Bizim yıllardır beceremediğimizi, beceriyor. Ama ne becerme!
…..

Naci Abim, Avrupa Topluluğu ülkelerinde ticaret, imalat, satış yapan kişilerin istatistiklerini tutabilmek için onlara 6 rakamdan oluşan birer numara veriyor, sonra bu numaraları kafasına göre gruplandırıyor. Sonra da aranızda seçim yapın, temsilcilerinizi seçin, meclisler, yönetimler oluşturun diyor.
Yalnız anlaşılıyor ki, Naci abim muhalefeti pek sevmiyor. İktidar heveslisi olduğu yaptığı kodlama ve gruplardan biraz sırıtıyor.
650 kişinin 3 kişi ile temsil edilmesinde bir sıkıntı duymuyor Naci abim. Ancak başkanların kapı kapı dolaşmasına da gönlü razı değil, onlara 50-60 kişilik gruplarda yerlerini ayarlıyor. Hele bir de muhaliflere kızıyor ki 10-12 kişi başkanına karşı geliyor diye hepsini 350 kişilik bir gruba yerleştiriyor, yiyin birbirinizi diyor. Dedim ya, Naci abim iktidarı seviyor, muhalefeti değil.

……

Bilin istedim, Naci Abim büyük adam. Mart ayı içinde YTSO’da meclis üyeleri seçimi var. Ardından da yönetim kurulu seçimi.
İşlerin ayarlanması, düzenlenmesi lazım. Herkesin kafası basmayacağı için Naci Abim oturmuş, uğraşmış grupları oluşturmuş.
Naci abim işi biliyor.
677 kişilik 2. grupta 41.10.02 kodlu meslek grubundan 288 üye olmasına rağmen onlara temsilci tanıma hakkı vermiyor da, derme çatma bir 11. grup oluşturuyor. Sadece 57 kişiden. Ama o grup şu an yönetim kurulu başkanlığı yapan Celal Özel’in grubu. Kaç kodtan oluşmuş merak edenler gitsin YTSO’dan 11.Grup listesini alsın. 
Yeter mi? 
Yetmez!
Naci abim bu! Meclis Başkanı Mehmet Gürel’i de üzmemiş, 66 kişiden oluşan bir 12.Grup yapmış, yorulmasın başkanımız demiş. 71.11.00 kodunun yanına kimseyi yakıştırmamış Naci abim. 
Naci abim bu, şöyle bir düşünmüş. Ankara’dan şöyle bir bakmış. Başkan Özel’in kankasını görmüş. Boynu bükük, ayarlayıvermiş, 7.Grup’ta onun için bir şeyler. 64….. 69….. kodlu mesleklerden hemen bir 71 kişilik grup oluşturmuş Başkan Özel’in kankası ve sağ kolu olarak bilinen Başol Haraç için. 657 kişiyi bir listeye koyan, 41 kodlu meslekle, 95 kodlu mesleği bir gruba koyan Naci abim, 61, 62, 63 kodu bu gruba yaklaştırmamış bile. 
69 ile 71 arasında iki fark olmasına rağmen Meclis Başkanı Mehmet Gürel ile Yöneticimiz Başol Haraç birbirini yemesin diye grupları ayırmış. 
İşte Naci abim, işte yaptıkları.
İtiraz mı?
Edin!
Nasıl mı?

İşte böyle;

Odadan/Borsadan veya Birliğimizin http://www.tobb.org.tr/faaliyet web adresinden temin edilerek doldurulacak "Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formu" ile itiraz yapılacaktır. Bu form doldurulmadan veya bu formdaki bilgileri içermeyen itirazlar kabul edilmeyecektir.
' İtirazın, faaliyet kodunun üyeye tebliğinden itibaren on günlük süre içinde Birliğimizin evrak
kaydına girmesi zorunludur. Bu süreyi aştıktan sonra posta ile veya şahsen birliğimize ulaştırılan itirazlar kabul edilmeyecektir.
Faksla ve e-posta ile gelen itirazlar işleme konulmayacaktır.
' İadeli taahhütlü Posta ile yapılan itirazlarda, itiraz süresinin hesabında postaya verilme tarihi esas alınacaktır.
İtirazlarda, ekte sunuları/web sitesinde yer alan formun ekine;
' İtiraz Başvuru Formunu imzalayan firma yetkilisine/yetkililerine ait imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı sureti,
' İtiraz süresi içinde Gelir İdaresi Başkanlığına düzeltme beyannamesi verilerek faaliyet kodunun değiştirilmesi halinde, bu değişikliği tevsik eden belge eklenecektir. Bu ekleri havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir.
Oda üyelerinin itiraz başvuru formunda SMMM/YMM imza kaşe ve mührünün yer alması zorunludur. Bunu havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir.