CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a yüklendi. Şener, “2014 seçimlerini kaybetmenin intikamını Yalova ya hizmet gelmesini engelleyerek alıyorlar” dedi.
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, düzenlediği basın toplantısı ile CHP’ye ve Yalova Belediyesi’ne yüklenmişti. Öztabak’a CHP kanadından cevap gecikmedi. CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener, AK Parti’nin 2014 yılında seçimi kaybetmenin acısını halen unutamadığını dile getirerek, “İntikam alıyorlar” açıklamasında bulundu. Şener açıklamasında AK Parti’ye şu sözlerle cevap verdi, “İl kongremizde yaptığım konuşmada AKP iktidarının Yalova'daki yapması gereken işleri yapmadığı gibi bu işleri görevi olmamasına rağmen Yalova Belediyesine yaptırdığını söylemiştim. AKP İl Başkanının geçtiğimiz gün basına yaptığı açıklama bu tespitimin itirafı olmuş. Ne diyor hala seçim kaybetmenin acısını üzerinden atamadığını " hiddetleniyorum " diye de itiraf eden AKP İl Başkanı "Bu ili belli bir seviyeye getirmek istiyorsak, iktidar nimetlerinden istifade etmek zorundayız" diyor.  Adeta ironi yapıyor. Öztabak, sizin elinizi tutan mı var? Tek başına iktidar olan sizsiniz. Yalova Belediye meclisinde CHP'nin Başkan dahil 13, AKP'nin 17 meclis üyesi var. Belediye meclisinde istediğiniz karar çoğunluğunuz mevcut. Yalova'nın iktidar nimetlerinden yararlanması için sizi engelleyen nedir? Bunun açık anlamı Yalova halkını da, Yalova Belediyesini de bizi seçmedikleri için cezalandırıyoruz demektir. Dörtyol kavşağını Karayollarının yapması gerekiyordu. Tüm uyarılarımıza rağmen Belediye yönetimini baskıyla ikna edip ağaçları kestirdiler. Oysa ağaçların kesimi belediyenin görevinde değildi. Sonra da dört yoldaki köprüyü biz yaptık diye koştura koştura açılış yapmaya gittiniz. Yeni yapılacak Çevre yolunu yapmak, üst geçitlere asansör koymak, Bursa yolundaki üst geçidi yapmak, Karayollarının görevi iken Karayolları para ödemeyecek ama faturayı Yalovalılara ödeteceksiniz.

Yalova Belediye Başkanımızı, DSİ dere ıslahını yapmıyor diye aldılar DSİ Bölge Müdürünün ayağına götürdüler. DSİ ben yapamam, sen yap dedi ve buna sesleri çıkmadı. Belediye yönetimi yine onların yapması yaptırması gereken işi dere ıslahını yapmak isteyince Mecliste AKP'li Meclis üyeleri bile oy vermediler. Aradan bir hafta geçmedi aynı DSİ Bölge Müdürü kalktı Çiftlikköy Belediyesini ziyaret etti. Dere ıslahını birlikte yapacağız diyerek aralarında protokol imzaladılar. Bunları Yalova Merkez de yaşayan halkımızın bilmesini istiyorum. Meteoroloji yanındaki Belediyeye ait bina ve arsasını okul için istediğinizi fakat Belediye Başkanının vermediğini söylüyorsunuz. Milli Eğitim Müdürünüze sorun bakalım durum gerçekten öylemi? Yoksa Milli Eğitim Müdürü burası olmaz küçük gelir mi dediler?
AKP Milletvekilinin, İl Başkanının yapması ve yaptırması gereken işleri Yalova Belediyesi yapıyor. Kalkıp kendi yapamadıklarının, beceriksizliklerinin faturasını Yalova Belediyesine ve Başkanına kesmeye kalkıyorlar. İnsaf!  Bunların hak hukuk anlayışı budur! Halkın ihtiyaçları, eşit hizmet götürmek Öztabak'ın umurunda değildir. Tek hesapları kendileri kazansın kendilerinden olana hizmet götürülsün. 2014'te kendilerine oy vermiş, vermemiş olsun Yalova halkını topyekûn cezalandırmaktan ve bunu itiraf etmekten de ne yazık ki çekinmiyorlar.  Biliyorum ki; Yalova halkı 2019'da bunlara gereken yanıtı sandıkta mutlaka AKP zihniyetini cezalandırarak verecektir”

Editör: TE Bilişim