AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ilde yapılan yatırımlar, yatırım planlamaları ve gelinen noktaları düzenlenen basın toplantısında anlattı. Demirel 2017 yılının bir çok önemli yatırımın hayata geçirileceği, "Yatırımlar Yılı" olacağını dile getirdi.
AK Parti Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısında AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel basın mensupları ile buluştu. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptı. Anayasa Değişikliği ve Sistem değişikliği konularında konuşan Öztabak, sistem değişikliğinin halka, "Rejim" değişikliği gibi empoze edilmek istendiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyetinin rejiminin Cumhuriyet olduğunu, ülkenin, demokratik, Laik bir Hukuk devleti olma vasfını kaybetmesinin söz konusu dahi olmadığını belirten Öztabak, "Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandumda hayır diyerek sistem değişikliğini engellemeye kalkan odaklar Rejimi değiştiriyorlar diye yalan yanlış açıklamalarla halkımızın aklını karıştırmaya gayret etmektedirler. Türkiye Cumhuriyetinin rejimi bellidir.1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet olarak kurulmuş ve bu konu kapanmıştır. Devletin yapısı ise Demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiştir. Bunların hiç biri ile kimsenin bir sorunu yoktur. Cumhuriyetin milletimize sağladığı kazanımlar hepimizindir. Hiç kimse Cumhuriyet kazanımlarını kendilerine mal ederek başkalarını rejim karşıtı gösterme gafletine düşmesin. Ak Parti'yi ve onun taraftarlarını rejim karşıtı göstermeye kalkanlar bilsinler ki rejimin de Demokrasimizin de Cumhuriyet kazanımlarının da bekçisi ve garantisi Ak Parti ve Ak Parti ile birlikte hareket eden milletimizdir.15 Temmuz gecesi bizler meydanlara koşarken, evinden çıkamayanlar, marketlere ve ATM'lere koşanlar bize rejim ve demokrasi dersi vermeye kalkmasınlar" dedi.
"Kentsel Dönüşüm konusunda görüşmeler yapıldı"
Öztabak'ın ardından söz alan, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise,"Bütün gayretimiz halkımızın bize verdiği oyların hakkını verebilmektir" dedi. Demirel, " 2017 yılı Yalova'nın yatırımlar yılı olacak. Halkımızın ihtiyacı olan, hayat standardını yükseltecek bir çok önemli yatırım bu yıl içerisinde hayata geçirilecek" diye konuştu.
Demirel açıklamasının devamında ise Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak TOKİ ile yapılan görüşmenin detaylarına yer verdi. Demirel, "Bu amaçla da ilimize yapılacak yatırımlarla ilgili AK Partili ya da değil ayrımı yapmadan tüm belediyelere gereken tüm desteği veriyoruz. Bu amaçla Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salmanla birlikte Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm için birlikte çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da TOKİ yöneticileri ile bir araya geldik. Burada yaşanan tıkanıkların önünü açtık. Çarşamba günü de TOKİ'nin İstanbul ofisine yine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'la birlikte giderek bir görüşme daha yaptık ve olayın gerçekleştirilmesi için onaylarımızı aldık. Elbette ki bu kısa süre içerisinde hayata geçecek bir çalışma değil. Önce burada bir planlama yapılacak. Ardından halka anlatılacak ve onayları alınacak. Sonrasında çalışma başlayacak" diye konuştu.
"Çevre Yolu meclislere geliyor"
Yalova'nın şehiriçi trafiğinin rahatlatılması açısından büyük bir önemi olan Çevre Yolu Projesi ile ilgili yaşanan gelişmeleri de anlatan Demirel, "Yalova açısından çok büyük önemi olan Çevre Yolu Projesi de yüksek kamulaştırma giderleri nedeniyle kangren olan diğer bir konuydu. Bu konuyla ilgili de Karayolları Yetkilileri ile görüştük. Sonra Yalova ve Kadıköy Belediye Başkanlarını bir araya getirerek ortak bir karar almalarını sağladık. Her iki belediyede konuyu meclislerine getirip onayladıktan sonra bu güzergahlar üzerinde 18 uygulaması yapılacak. Ve çalışmalar fiilen başlamış olacak. Amacımız 2017 yatırım programına Yalova Çevre Yolunu da dahil edebilmektir" şeklinde konuştu.  
"400 Yataklı hastanenin temeli atılacak"
Yalova'nın yıllardır beklediği 400 yataklı devlet hastanesinin 2017 yılı içerisinde yapılmaya başlanacağını yineleyen Demirel, "Yalova açısından büyük bir önemi olan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi 2017 yılı yatırım programına alınmıştı. Onun da temelini bu yıl içerisinde atacağız. Yapılacak olan bu hastane ile Orhangazi, Karamürsel ilçelerinin yanısıra, İstanbul'dan dahi bir çok hastanın yoğun bakım ve diğer sağlık hizmetlerinden faydalanmak adına ilimize gelmesini bekliyoruz. Bu ilin sağlık hizmetleri kalitesine olduğu kadar ekonomisine de önemli bir katkı sunacak" dedi.
"Tekli eğitime tamamen geçen ilk il olacağız"
AK Parti olarak eğitime çok önem verdiklerini bu nedenle de eğitim yatırımlarını aralıksız devam ettirdiklerini söyleyen Demirel il genelinde tekli eğitime geçiş çalışmalarının da hıza sürdüğünü belirtti. Demirel, "Yalova'nın tamamını tekli eğitime geçirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ülke genelinde belirlenen süre 2019 yılına kadar tüm okulların tekli eğitime geçmiş olması. Ancak Yalova bu anlamda Türkiye ortalamasının çok üzerinde. İl merkezinde ve ilçelerde sadece bir kaç okul çiftli eğitim veriyor. Mesela merkezde Atatürk İlkokulunu tekli eğitimden kurtarmak adına yeni bir okul daha yapılmasını planlıyoruz. Hedefimiz Türkiye'de tekli eğitime geçişi en hızlı tamamlayan il olmak" dedi.
Bungalow Cinsi Huzurevi Geliyor
Paşakent Mahallesindeki Huzurevinin tamamlanmasının ardından eski huzurevinin olduğu arazi üzerinde bungalow cinsi evlerden oluşan bir huzurevi daha yapacaklarını belirten Demirel, "Paşakent Mahallesi'ndeki Huzurevi tamamlanma aşamasına geldi. En kısa sürede burası tamamlanarak yaşlılarımızı buraya alacağız. Eski huzurevinin olduğu nokta için de geliştirilen bir proje vardı. Bu projede mevcut arazi üzerine bungalow tarzı evlerin yapılması ve burada da yaşlılarımızın kalması planlanıyordu. Bu projede Paşakent Huzurevi'nin hayata geçmesinin hemen sonrasında yapılmaya başlanacak" diye konuştu.
Delmece'ye de Bungalow
Yalova'nın önemli turizm noktalarından birisi olan Delmece Yaylasında yatak kapasitesi oluşturmak ve bu sayede burasının daha çok turistin geldiği bir yere dönüşmesini sağlamak istediklerini belirten AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, "Bungalow tarzı evlerle hareketlendirmek istediğimiz bir yer de Delmece Yaylası. Burada da konaklamayı sağlamak adına bir proje yaptık. Yaylaya yapılacak bungalow tarzı evler sayesinde burasının da konaklanabilir bir turizm noktası olmasını sağlayacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim