Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel, 2016 yılının değerlendirmesini yaptı. Özel, 2017 yılının ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu. Özel,  “Yıllardır ‘ülkemiz kan gölüne dönecek, savaş ve terör sarmalına sürükleniyoruz’ diyerek  AKP iktidarını her açıklamamızda uyardık.  AKP’nin kaos, savaş ve başkanlık özlemli politikaları sonucu hergün gerçekleşen saldırı ve katliamlarla dünyanın en istikrarsız ülkesi olduk. İnsan hayatı sayı değildir. Sayıları vermeyeceğiz ama onlarca yüzlerce canımızı savaşa, teröre kurban verdik. Dileriz 2017’de terör yüzünden yaşanan acılar son bulur” dedi.
CHP İl Başkanı Özcan Özel, 2016 yılı değerlendirmesinde, “7 Haziran’da ‘400 vekil vermezseniz kaos olur, fiili durumu anayasal hale dönüştürün’ diyenler ülkemizi terör, ölüm ve savaş cehennemine çevirmiştir. Bir hafta içinde önce İstanbul Beşiktaş’ta, daha sonra Kayseri’de ve en son da Suriye El Bab’da onlarce evladımız bölücü, dinci teröre ve Ortadoğu savaşına kurban edilmiştir. Tüm bu ve acı içinde kendi çocuklarına paralı askerlik yaptıran veya çürük raporu alarak askere  bile göndermeyen  bu hükümetin bir bakanı çıkıp güvenlik görevlilerimize ‘inşallah siz de şehit olursunuz’ diyebilmektedir. Ülkenin içinden geçtiği bu en karanlık dönemde devleti tek başına yöneten AKP’nin tek derdi hukukun ortadan kaldırıldığı OHAL ve baskı politikaları altında halkın iradesini gasp etmek başkanlık sistemi getirmek olduğunu da ibretle görmekteyiz“ dedi.
CHP İl Başkanı Özcan Özel, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Onlarca yüzlerce evladımızı bölücü PKK ve dinci terör örgütlerine kurban verdiğimiz yetmiyormuş gibi anlamsız bir hırsla Suriye’deki kirli savaşa girilmiş ve evlatlarımız bu defa da Ortadoğu savaşında kurban edilmiştir. El Bab’da verilen Suriye savaşında onlarca askerimiz şehit düşmüş, yaralanmış, perişan edilmiştir. Şam Emevi Camii’nde namaz kılacağız denilerek gençlerimizin, evlatlarımızın kanı, canı üzerinden girişilen Ortadoğu bataklığının bedelini ne yazık ki acılarıyla fakir halkımızın evlatları, anaları ödemektedir. Suriye’deki cihatçı çetelere gönderilen silahların namluları  ve Suriye’ye ihraç edilen Nitratlı gübrelerle yapılan bombalar askerimize ve halkımıza ölüm, acı ve katliamlar olarak dönmektedir. IŞID tarafından esir alınan iki askerimizin yakılarak öldürüldüğü iddiaları sosyal medyada dile getirilmektedir. İnternet ve sosyal medya sitelerine ulaşım engellenerek bu iddiaların üzeri örtülmek yerine askerlerimizin durumunun bir an önce açıklığa kavuşturulmalarını talep ediyoruz. IŞID’li teröristleri ülkemizdeki hastanelerde tedavi ederek, onlar öfkeli çocuklar diyerek koruyan, ‘400 milletvekili vermezseniz kaos’ olur diyen istikrar adına ülkeyi on dört yıldır tek başına yöneten AKP iktidarı,  bugün evlatlarımızın katlinin de müsebbibidir”
İl Başkanı Özel,  son günlerde yaşanan gelişmelerden birisi olan Rus Büyükelçisi’nin öldürülmesi olayına da değinerek, “Ülkemizde misafir olarak bulunan Rusya Büyükelçisi, devletin polisi olan kimine göre El-Nusra olan kimine göre FETÖ’cü diye nitelendirilen cihatçı bir terörist tarafından suikaste kurban gitmiştir. AKP’nin devlet kadrolarını kimlere teslim ettiğinin acı ve ibretlik bir kanıtıdır.  Bu suikasti kınıyor ve suikasti gerçekleştiren kadroların bir an önce tespit edilerek yargı önüne çıkartılmasını istiyoruz. Bugün tüm sistemi felç ederek fırsat eşitliğini ortadan kaldıran, on dört yıldır devleti FETÖ’cü ve karanlık tarikatlara teslim eden, gazetecileri ve muhalifleri hapseden AKP ve işbirlikçileri şimdi de başkanlık olmazsa ülke bölünür diyerek halkımıza ülkenin bütünlüğü ve birliği üzerinden şantaj yapmaktadır. Halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Savaş değil barış; ölüm değil yaşam; diktatörlük ve sultanlık değil, demokrasi; baskı ve zulüm değil hukuk ve adalet; ayrımcılık değil eşitlik talep ediyoruz. Halkımızın ve kendimizin geleceğini, bir kişinin iradesine teslim etmek isteyen başkanlık rejimine tüm gücümüzle direneceğiz. Bugünkü sınırlı demokrasi ortamında bile korku içinde yaşayan, en temel haklarını kullanmaya çekinen, zarar görmemek iktidara yakın gözümeye çalışan, işçi, memur, emekli,çiftçi, işverene ve tüm halkımıza diyoruz ki ;korkularınızdan başka kaybedecek hiçbir şeyiniz kalmamıştır ve demokrasi mücadelesine katkı vermediğiniz takdirde yarın çok geç olacaktır. Zira iktidarın amaçladığı anayasa değişikliği gerçekleştiği takdirde  yüz yıllık cumhuriyet  mücadelesinde kazandığımız haklarımız, hukuk devleti, yıllardır çalışarak edindiğimiz değerlerimiz bir kişinin insafına bırakılacaktır” diyen CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel son olarak “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak egemenliği  milletten alarak bir kişiye devredecek bu anti demokratik tasarıya hayatımız pahasına tüm gücümüzle direneceğiz. Cumhuriyet ve demokrasiyi kanıyla kuran ve koruyan halkımızın demokrasi mücadelesinde yanımızda olacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
2016 yılının acılarla geçen bir yıl olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Özcan Özel, “2016 yılının ülkemiz için büyük kayıplarla geçen bir yıl oluşu ve 2017 yılının  tüm Ülkemiz insanlarına barış, mutluluk ve huzur dolu bir yıl getirmesi en büyük beklentimizdir. Biliyoruz ki ülkemiz insanı yıllarca terör belasından çok acılar yaşadı. Bu acıların son bulması en büyük dileğimizdir” dedi.

Editör: TE Bilişim