AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediyesi'ni ve belediye başkanı Vefa Salman'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Seçimde vaat ettikleri neredeyse hiç bir şeyi yapmadıklarını dile getiren Öztabak, "Bunun hesabını 2019'da verecekler" dedi. 
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü ve AK Parti'nin yeni yönetiminin 2. yıldönümü dolaysıyla Uygulama Oteli'nde bir kahvaltı düzenledi. Kahvaltıda Yalova hakkında değerlendirmelerde de bulunan Öztabak, Yalova Belediyesini ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı sert bir dille eleştirdi. Öztabak, "Beceriksizlik" vurgusu yaptığı konuşmasında, "İlk iki yıla rağmen yeter ki; belediye güzel işler yapsın dedik. Asıl olan Yalova’ya hizmet olarak düşündük. Yüksek oranda bütçeler verildi. Bu tamamen iyi niyetten kaynaklanan bir durumdu. Üçüncü bütçeye kadar yapılan işlerin göstermelik ve bir sonraki seçime yönelik yapılan yatırımlar olarak düşündük. Alt yapı ve ciddi yatırımlara girilmedi. Belediye başkanlarımız ile birlikte her ay toplanıyoruz. Neler vaat ettik neleri gerçekleştirdik bunu tartışırız. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın vaat ettiği şeylerin hepsi var. Vaat ettiği şeylerin tamamı yapılmamış olarak duruyor. Bu tehlikeli ve enteresan bir şey. Uğraşıp da yapamıyorlarsa gerçekten bu işi beceremiyorlar. ‘Salla gitsin’ mantığı ile hareket ediyorlarsa çok daha tehlikeli bir durum. 2019 yılında bunun hesabını verecekler. Bize göre; bu 3 yılda başaralı bir yönetim gerçekleştiremediler. Geriye kaldı 2 yıl. Son bir yılda seçim hengamesinde geçecek. Faaliyet yapmak için sadece 1 yıl var. Gerçekten yapılması gereken işler vardı. Onları da yapmadılar. Geri kalan zamanda onları yapma çabası içine girerlerse AK Parti Yalova olarak mutlu oluruz" dedi.
"Anket sonuçlarını paylaşsın"
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı anketle ilgili de konuşan Öztabak, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, anket yaptığına dair açıklamalarda bulundu. Ankete göre Yalova’nın yüzde 60’ının memnuniyet duyduğu belirtiliyor. Biz bunu yönetim kurulumuzda değerlendirdik. Bilgimiz dahilinde yapılan herhangi bir anket söz konusu değildir. Kendi anketini kendisi yaptırmıştır. Yanlış bir yaklaşım. Eğer yüzde 60 memnuniyet varsa biz de beğeniriz. Basın yoluyla anketi sorduk; herhangi bir cevap da alamadık. Yaptırdığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşsın" diye konuştu.
Pastalı kutlama
Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen programda AK Parti'nin yeni yönetiminin 2. yıldönümü de bir pasta kesilerek kutlandı. Pastayı AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak gazetecilerle birlikte kesti. 
Editör: TE Bilişim