AK Parti Yalova İl Kongresi öncesinde kılıçlar çekildi. "Rizeliler" polemiğine yol açan Ali Faik Aydın, AK Parti Milletvekili Fikri Demirel'in, "O Arkadaş" diye hitap ettiği, Ali Faik Aydın'a, "O arkadaşımız otursun önce aynanın karşısına geçsin. Bugüne kadar Yalova’ya ne kazandırdı" sözlerine aynı sertlikte cevap verdi. Aydın, "3 yıldır sen ne yaptın önce onu açıkla" diye seslendi.
AK Parti'de İl Kongresi öncesi tartışmalar devam ediyor. AK Parti İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Faik Aydın'ın, "Rizeliler" polemiğinin fitilini ateşleyen sözleri karşılıklı ve giderek sertleşen açıklamalarla devam ediyor. Son olarak bir restoranda basın toplantısı gerçekleştiren AK Parti İl Başkan Adayı Ali Faik Aydın, " Rizelileri sevmiyor’ demesini ben esefle kınıyorum. Bu partinin Genel Başkanı Rizeli. Pekala Rize’yi bu kadar seviyorlardı neden Rizeliler Derneği’nin kapanmasına göz yumdular" dedi.
Aydın, "Adaylığını açıklarken hiçbir olumsuz söyleme ve harekete girmediğini söyleyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir önceki basın toplantımızda Milletvekilimizin genel merkezin takdiri olduğunu söylemiştim. Bu bağlamda benim muhatabım İl Başkanı olmuştur. Benim ifade ettiğim bu konuyu Yalova’da birçok kişi konuşuyor. Milletvekilimize saygı duyuyorum fakat Vekilimizin ‘o arkadaş’ diye hitap ettiği Ali Faik Aydın, her dönem partisinin emrimde olmuştur. Tüm teşkilatlarda milletvekili nezrinde 4. sıraya yerleşmiş bir parti mensubuna bu ifade çok şık olmadı. Fikri Bey’i teşkilatın ağabeyi konumunda her zaman destekledik. Ancak verdiği bir demeçte ‘o arkadaş’ tanımı ‘Fikri Ağabey’ profiline uymamıştır. Benim sosyal medya ile ilgili çok alakam olmadığını söyleyen Fikri Bey’i herhalde danışmanı farklı şekilde bilgilendirdi. Ben de Fikri Bey’e gerek sosyal medya ve gerekse Yalova’yı geniş bir perspektifte değerlendirmesini temenni ediyorum.”

"Muhatabım Fikri Demirel Değil"
Demirel’in danışmanının ve çevresindeki arkadaşlarının kendisi hakkında farklı değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Aydın,  şu ifadelere yer verdi: “Sayın Milletvekilimiz demiş ki ‘otursun aynanın karşısında kendisine baksın.’ İnanın benim aynanın karşısında bile oturmaya vaktim yok. Ancak aynaya baktığımda da çok şey görüyorum. Bu durumlar karşısında kendime dedim ki ‘ya bir yol bulacaksın, ya bir yol açacaksın ya da yoldan çekileceksin.’ Vekilimiz demiş ki ‘Yalova’ya ne yaptı, Yalova’ya ne kazandırdı.’ Yalova’ya hizmet etme noktaları bellidir. Ben Vekilimizin de 3 yılda yapmış olduğu çalışmaları millet nezrinde açıklaması temennisinde bulunuyorum. Sayın Vekilimiz bana bazı ithamlarda bulunuyor fakat eğer engel olmazsa Yalova’da daha iyi işler yapacağız. Beni kendisine rakip olarak göremez çünkü ben O’nun oğlu yaşındayım. Beni hedef tahtası haline getirmesine gerek yok. Benim muhatabım İl Başkanıdır. Yanındaki kişilerin bana bakış açısını biliyorum. ‘Rizelileri sevmiyor’ demesini ben esefle kınıyorum. Bu partinin Genel Başkanı Rizeli. Pekala Rize’yi bu kadar seviyorlardı neden Rizeliler Derneği’nin kapanmasına göz yumdular.”
"Her göreve sazan gibi zıplamasın"
Kendi yönetim anlayışında akraba bağının bulunmayacağını belirten Aydın, “2009 yılında Barbaros Binicioğlu bana meclis üyeliği teklifinde bulunmuştu. Adaylıktan çekilmem nedeniyle Binicioğlu, benim nezrimde bu kadroya birini seçmemi istedi. Ben de uygun birilerine teklif ettim fakat bu kişiler belli hassasiyetleri bildikleri için kabul etmediler. Buradan şunu anlamalıyız ki bizim yönetim kadromuzda liyakate önem verilir, her göreve sazan gibi zıplamazlar” dedi.  

 

Editör: TE Bilişim