MHP Yalova teşkilatının belirli kademelerinde görev alan 70 kişilik bir grup Ak Parti’ye geçme kararı aldılar.  
Bayraktepe Mahallesi’nde bulunan Radar Cafe’de bir araya gelen grup toplu şekilde rozet taktı. Rozet takma törenine Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti Yalova Milletvekili adayları Fikri Demirel ve Dr. İlker Karbuz’un yanı sıra birçok partilide iştirak etti. 
Katılım töreninde konuşan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Biz her zaman Türk milliyetçiliğinin ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nde milliyetçilik duygusunu yaşayan herkesin en iyi ifade edildiği siyasi parti olarak kendimizi görüyoruz. 13 seneden beri yaptığımız hizmetler hem Türkiye sınırları içinde, hem de ülke sınırları dışında yaptığımız hizmetler buna bir kanıttır. Bu kardeşlerimizi de partimiz saflarında görmekten mutluluk duyuyoruz. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Partimiz katılımlarla daha da büyümüş ve gelişmiştir. Onları bağrımıza basıyoruz. Onlarla daha da güçleneceğiz ve daha güzel hizmetler yapacağız.  Ak Parti saflarına geçen 70 vatandaşımızın almış oldukları karardan dolayı kendilerine teşekkür ediyor ve yolda hep birlikte yürümeyi temenni ediyorum” dedi. 
70 kişilik grup adına açıklamada bulunan Ekrem Yüce, “Milliyetçi Hareket Partisi ideolojisi ve çizgisinden çıkmıştır.  MHP yönetimi sürekli ‘Hayırcı’ bir politika izleyip ülke menfaatlerini göz ardı etmekte.  Bunu benim gibi binlerce MHP’li de söylemektedir. 70 arkadaş olarak oturup konuyu ele aldık ve geniş kapsamlı olarak tartıştık. Burada yapılması gereken tek şey vardı. Ak Parti’ye hizmet etmek. Ak Parti’nin içinde bulunmak. Çünkü kendimizi bireysel olarak ifade edemiyoruz. Bireysel olarak kendimizi ifade edemeyişimizin nedeni olarak da ülkücü camianın Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde olmayı yanlış gördük. Ak Parti’ye geçmemizin diğer önemli sebepleri de Ak Parti’nin yaptığı hizmetlerdir. Milli tanklar, helikopterler, milli uydu, sağlık yatırımlar, yollar köprüler ve nicesi. Yani milliyetçilik sadece söylemle olmuyor. Tüm arkadaşlar adına bu geçişin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim