İnce, ikinci tura kalanın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olması halinde onlara her tür desteği vereceğini de söyledi. İnce, "Ben kalırsam da onların desteğini beklerim" diye konuştu.

İnce sözlerine şöyle devam etti, “Partimizin yetkili organları ne derse o olur. Fizik tahsili yapmış, az buçuk matematik bilen birisi olarak benim tavsiyem şudur. Her parti kendi adayını göstermelidir, katılım yükseltilmelidir. Katılım yüzde 85'lerin üzerine çıktığında, sorun kendiliğinden çözülecektir. Birinci turda çatı aday formülü doğru değildir. Matematik bilimine aykırıdır."

İnce "CHP'nin Abdullah Gül'ü aday göstereceği" iddiaları için de "Ben CHP'nin, SP'nin, İyi Parti'nin, HDP'nin kendi adayının olmasını matematik bilimine uygun buluyorum, inşallah öyle olacaktır"dedi. İnce, "Gül aday olursa oyumu Erdoğan'a veririm" şeklinde bir açıklama yapmadığını da ifade etti. Bu iddiayı gazeteci Nagehan Alçı yazmıştı. Sosyal medyada Gül ile ilgili yaptığı paylaşımında "şahıslara yönelik bir isyan" olmadığını belirten İnce, "Sayın Gül bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yaptı. Saadet Partisi'nin adayı olmasında da hiçbir sakınca yoktur" dedi.

Editör: TE Bilişim