31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde Türkiye'nin bütün bölgelerinde olduğu gibi Demokratik Sol Parti'nin Genel Merkezi'nin de onayıyla Belediye Başkan Adaylarının İbrahim Yumuşak olduğunu belirttiler. Yumuşak; 15 Şubat 2019 tarihinde DSP Genel Merkez'ine Adaylığını ve Belediye Meclis üyelerini bildirdiğini genel merkezinde kabul ettiğini söyledi.

İl Başkanı Ve Yönetimi İhraç Edildi

Başkan Adayı İbrahim Yumuşak; "Yaklaşık 10 yıldır DSP Yalova İl Başkanlığı görevine devam eden Cemal Bayram Genel Merkezden habersiz bir şekilde CHP ile ittifak söylentilerine girdiği için ve DSP genel merkeziyle aykırı hareket ettiği için parti yönetimi olarak alınan karar doğrultusunda 17 Şubat 2019 tarihinde görevden alındı" dedi. En kısa zamanda tekrar yeni bir yönetim olacağını vurgulayan Yumuşak sözlerine şöyle devam etti;

 ''DSP olarak Türkiye'nin her kentinde seçimlere giriyoruz, hal böyleyken DSP CHP'nin oylarını bölüyor iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. DSP Türkiye'de deneyimi olan bir partidir. Partimiz diğer partili vatandaşlardan oy alan bir partidir. Her kentte olduğu gibi Yalova'da da seçime gireceğiz.'' şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Kenti Yalova

''Kendi projelerinden bahseden aday Yumuşak; 1969 yılından bu yana Yalova'yla iç içeyim akrabalarımın hepsi burada yaşıyor. Yalova kendi doğal güzellikleriyle, kendi yeraltı kaynaklarıyla büyümesi gereken bir şehir, denizi, doğayı ve çevreyi kirletmek Yalova'ya yapılan en büyük ihanet olur. Avrupa'da yaygın olan Sosyal Kooperatif projesiyle, engelli,45-50 yaş üstü insanlar için belediye hizmetlerini sosyal kooperatifler aracılığıyla önem verip, seracılık, sebze meyve,otelcilik,turizm ve en önemlisi Yalova'yı Kongre Merkezi olması gerekmekte, Yalova sanayi kenti olmamalıdır çevreyi seven çevreyi temizleyen bir Yalova inşaa edeceğiz'' dedi. Son olarak partililer adaylarına tam destek vererek karar Yalova'nın'' şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim