AK Parti İstişare Toplantısı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Burada konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, milletin 16 Nisan referandumunda parlamenter sistemin açıklarını ve olumsuzluklarını elinin tersi ile ittiğini söyledi.
AK Parti Yalova Teşkilatı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında 16 Nisan Referandumunu kendi içinde değerlendirdi. Parti yönetiminden, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine kadar tüm kesimlerin katılımı ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak gerçekleştirdi. Referandumda alınan sonuca il bazında değil ülke bazında bakmak gerektiğine değinen Öztabak, referandumdan Evet'in kazandığını hatırlattı. Öztabak konuşmasında, "16 Nisan’da gerçekleşen referandum sürecini değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: “16 Nisan’da bir halk oylaması yaptık. Büyük bir mücadele ile birçok rakibin ve şer odaklarını oyunlarını yıkarak Türkiye evet kararını verdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin anayasamıza girmesini hep birlikte sağlamış olduk. Türkiye’de bulunan bütün teşkilatlarımızın emeği çok büyük. Milletvekilimize, yönetim kurulu üyelerine, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, önceki dönem partimizde görev almış il ve ilçe yöneticilerimize, belediye meclis üyelerimize, ilçe başkanlarımıza, kısaca Yalova’da da bu davaya gönül vermiş yol arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yalova’da da başarı elde etmemizdeki sebep teşkilat mensubu arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıdır. Seçim akşamı hepimiz buruk ayrıldık. 400 oyla evet oyu eksik çıktı. Ancak bu bir başarısızlık değildir. 1 Kasım seçimlerine bakıldığında 2007 ve 2010 yılındaki referandumlara bakıldığında, 16 Nisan’da Yalova’da elde ettiğimiz oy oranlarları gayet başarılıdır. Dolayısıyla Yalova’da elde edilen sonuç başarılı bir sonuçtur. Ülke olarak büyük bir mücadele verdik, son 150 yılın sürdürülmekte olan bir siyasi hamleye son verdik. Bu ülkenin başına kötü sonuçlar getirecek olan şeyleri Türk milleti olarak elimizin tersi ile ittik. Parlamenter sistemin boşluklarından yararlanıp milletin iradesine gölge düşüren, şer odaklarının ülkeyi yönetme fırsatı artık geride kalmıştır. Ülkemizin yarınları çok daha güzel olacak. Çift başlılığın olumsuz sonuçlarını bertaraf etmiş olduk" sözlerine yer verdi.
"Bundan sonraki hedef belediye"
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın ardından kürsüye gelen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise sonraki hedefin kaybedilen belediyeyi geri almak olduğunu söyledi. Demirel ise konuşmasında şu sözlere yer verdi, "AK Parti kurulalı 14 yıl oldu. Bu teşkilatlar ise 12. Seçimi geride bıraktı. Seçimlerde amaç güzel sonuç almaktır. Bizlerde bugüne kadar ne kadar seçim yapıldıysa AK Parti olarak iyi neticeler ile buralara geldik. Her seçimden sonra milletimize verdiğimiz sözden dolayıdır ki, bu güveni sağladık. Elbette yapılan süreçte ya evet ya da hayır çıkacak. Biz Türkiye’de yüzde 51 oyla bunun sevincini yaşıyoruz.  Bundan sonraki süreçte Yalova’da kaybettiğimiz belediye başkanlıklarını nasıl alırız diye çalışcağız"
AK Parti İstişare Toplantısı'nın geri kalanı ise basına kapalı olarak devam etti. Sırayla söz alan ilçe başkanları ve belediye başkanları yapılan çalışmaları anlattılar.

 

Editör: TE Bilişim