1 Kasım Erken seçimi öncesinde Ak Parti Yalova İl Teşkilatında toplam 15 aday adayı milletvekilliği için başvuruda bulundu. Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, " Bu teveccühü partimize olan güvenin en büyük nişanesi olarak görüyorum" dedi. 
Erken seçim için aday adaylığı başvuru surecinin tüm tamamlandığı Ak Parti'de yoğun bir aday başvurusu yaşandı. Bu kapsamda Ak Parti Yalova İl Teşkilatında da toplam 15 aday adayı milletvekilliği adaylığına talip oldu. Partide bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak adayların 18 Eylül 2015 tarihinde kesinleşeceğini dile getirerek, "Hepinizin yakından takip ettiği gibi, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonucunda Türkiye genelinde %40,76 Yalova ise %40,63'lık bir sonuçla Yalova'dan Fikri Demirel  milletvekili olarak meclise göndermiş ancak mecliste yeterli milletvekili sayısının çıkaramamış olmamızdan dolayı tek başına bir hükümet kurmamız mümkün olmamıştır. Edinilen sonuçlar ülkemizin önüne yeni bir tablo koymuştur. Bu tablo Parti teşkilatımızın tüm kademelerinde yoğun bir değerlendirme sürecini başlatmıştır. Ülkemizi hükümetsiz bırakmamak adına  Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde partimiz, uzlaşı içinde diğer partilerle oturup, konuşmuş. açık, ilkeli, şeffaf temasları sürdürerek koalisyon ortaklığını mümkün kılacak tüm adımları atmıştır. Ancak diğer partilerin farklı tutumları sebebiyle herhangi bir koalisyon zeminin oluşmadır kanaatine varılmıştır. Halkımızın bize verdiği ülkeyi yönetme sorumluluğu ile kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermemek ve ülkemizi yeniden bir istikrar ortamına kavuşturma adına bir seçim hükümeti kurulmuş ve 1 Kasım 20l5 tarihinde erken seçime gidilmesine karar verilmiştir.
Seçim takviminin açıklanması ile birlikte, 3 Eylül tarihi itibari ile 26. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti'den Yalova'dan aday adayı olan 15 arkadaşımız müracaatlarını gerçekleştirmiştir. Partimize teveccüh göstererek başvurularını yapan tüm aday adayı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyor kendilerine başarılar diliyorum. Bu teveccühü partimize olan güvenin en büyük nişanesi olarak görüyorum. Aday adayı olan 15 arkadaşımız hepimiz için eşit mesafede değerli ve her biri partimizi temsiliyeti açısından da aynı derece de kıymetlidir. Ancak genel merkezimizin yapacağı istişareler neticesinde 2 tanesi adayımız olacak ve 18 Eylül 2015 tarihinde kesinleşerek kamuoyuyla paylaşılacaktır. Aday adaylarımızdan hangileri aday olarak gelirse gelsin geri kalan 13 aday adayı, belirlenen 2 adayla ve teşkilatımızla birlikte, geleceğimizi belirleyecek olan 1 Kasım 2015 seçimleri için çalışacaktır. Kim aday gösterilirse gösterilsin, bizler Yalova'mızın ve ülkemizin menfaati, istikrar ve güvenin devamı için tüm teşkilat olarak onun yanında olacağız" dedi. 
2. sıra adayının Yalovalı olması gerektiği yönünde kamuoyunda dolaşan söylentilere değinen Öztabak, “Kamuoyunda böyle bir söylenti var. Bu kamuoyunun bir beklentisi olabilir. Bu konuda bizlerin ve genel merkezin bir araştırması tabii ki olacaktır. Neticede genel merkezin değerlendirmesini beklemek lazım” diye konuştu.
"En kötü tek başına iktidar Koalisyondan iyidir"
Erken seçim sonrasında ortaya çıkacak tablonun şimdiden tüm halkımıza hayırlı olması dilekleriyle söze başlayan Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Ben de yeniden 26. dönemde milletvekili aday adayı olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum. En kötü tek başına iktidar olmak, en iyi koalisyondan çok daha iyidir. Ben 70’li yılları yaşayan bir Türkiye’den bugünlere geliyoruz. Türkiye, 13 yılda Ak Parti’nin tek başına iktidarıyla çok büyük kazanımlar elde etti. Hem yatırım anlamında elde etti hem demokratik kazanımlar anlamında elde etti. Fakat Türkiye’nin 13 yılda kat ettiği bu yükseliş birilerini rahatsız etti. Birileri dediğimiz Türkiye’nin gelişmesini istemeyen dış güçler. Ülkeleri dizayn etmeye kalkan güçler var. Türkiye artık onların istediği dizayn edilemez bir ülke haline geldi. Bir hükümetsizliğin hem ekonomik anlamında hem de sosyal yapı anlamında geldiği seviye ortada. Anarşinin ve terörün geldiği nokta ortada. Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin diyorum” diye konuştu. 
Ak Parti'de şu isimler 26. Dönem Milletvekilliği için aday adayı oldu; 
Ahmet İhsan Altunç, Bayram Ali Yılmaz, Fikri Demirel, Hüseyin Uygun, İdris Demirhan, İlker Karbuz, İlker Kaya, İsmail Çınar, Mehmet Demirhan, Mehmet Kuyumcu, Muğlim Bağatar, Ömer Fitoz, Seyfettin Doğan, Yunus Yargici, Yusuf Ziya Şener
Editör: TE Bilişim