Ak Parti İl Başkanı Öztabak  partisinin seçim takvimi çerçevesinde aday adayı başvurularının 31 Ağustos Pazartesi günü sabah 08.00'den itibaren başlayıp, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'a kadar tamamlanacağını bildirdi.
Yusuf Ziya Öztabak  yaptığı açıklamada, Ak Parti'nin bütün seçim çevrelerinde seçime katılma kararı aldığını dile getirdi. Aday tespit ve sıralamasıyla ilgili daha önce de olduğu gibi yine merkez yoklamasıyla adaylarını belirleyeceklerini ifade eden Öztabak, "Burada belki önemli bir husus başvurularla ilgili.  31 Ağustos Pazartesi günü aday adaylığı başvurularının başlayacağını belirten Öztabak adaylık süresinin 4 günde tamamlanacağını belirtti.Yani 31 Ağustos pazartesi günü sabah 8.00'de başlayacak, 3 Eylül perşembe günü saat 19.00'a kadar aday adaylığı başvuruları tamamlanmış olacak. Bunu özellikle süre kısa olduğu için ifade etmek istiyorum. Bir de biliyorsunuz kamu görevlileri ile ilgili bir takvim vardı, onu Yüksek Seçim Kurulu açıklamıştı. Ben de bunu hatırlatma babında tekrar edeyim. 31 Ağustos Pazartesi günü akşamına kadar kamu görevlilerinin istifa etmesi gerekiyor. Onların süresi daha kısa, bu sık takvim içinde bütün bu işlemlerin yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. 
"Engelli adaylar ödeme yapmayacak"
Aday adaylarından başvuru ücreti olarak 7 Haziran seçimindeki uygulamayı sürdüreceklerini dile getiren Yusuf Ziya Öztabak, "Erkek adaylar 5 bin TLödeyecek, kadın adaylar 2 bin 500 TL ödeyecek. Engelli adaylar ödeme yapmayacaklar. Onların engellilik tespiti gerekiyor. O raporları getirenlerden herhangi bir ödeme alınmayacak" dedi.  
Aday adaylarının başvurularını İl Başkanlığımıza yapabilecekleri gibi Genel Merkeze de yapabileceklerini ifade eden Öztabak  partisinin aday belirleme sürecine ilişkin de Komisyonlar kurulacak değerlendirmeler yapılacak.  Dolayısıyla bütün çalışmalar tamamlanacak ve 18 Eylül akşamına kadar partiler Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini sunmuş olacaklar. Sonra onun denetlenmesi, kesin listelerin yayınlanması var. Ama partiler için önemli olan 18 Eylül tarihi" diye konuştu.
3 dönem kuralı
 Ak Parti tüzüğüne göre 3 dönem üst üste milletvekili olanlar 25. dönem milletvekilliği seçimlerin de aday olamamışlardı. 25. Dönem'de aday olmayanlar şimdi 26. Dönem olduğu için başvurabileceklerini belirten Yusuf Ziya Öztabak, ayrıca bu kısa sürede 3. dönem olmuş milletvekillerinin de yine adaylık için başvurabileceklerini belirtti..
Editör: TE Bilişim