AK Parti’de aday adaylık başvuruları başladı. 12 Kasım 2018 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar sürecek olan başvurular kapsamında Yalova Belediye Başkanı aday adaylığı için eğitimci Oktay Çolak başvuru yaptı. Çolak belgelerini AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a teslim etti. Burada söz alan Çolak, “Doğduğum büyüdüğüm, doyduğum bu kente hizmet etmekten çok büyük bir gurur duyacağım. Bu görev bana verilirse teşkilat adabına göre davranmayı kesinlikle kendime kural edineceğim. Yalova’yı her yönüyle en iyi şekilde yönetmek için ortak aklı kendime önder edeceğimi de dile getirmek istiyorum” dedi.
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise Oktay Çolak’ı aday adaylığı başvurusundan dolayı kutladı. Öztabak ise, “Başvurunuz Yalova için ve partimiz için hayırlı olsun. Bu görevi layığı ile yapabileceğine inandığım nadir isimlerden birisidir Oktay Çolak. Kendisi başarısını kanıtlamış bir insandır. Belediye yönetiminde kafama göre gidiyorum anlayışını ortadan kaldırmamız lazım. İstişare ile en iyisini bulmalıyız. Biz bunu yapacak, Yalova’ya en iyi hizmeti üretecek, aday gösterilip seçilmesi halinde de çalıp çırpmayacağına emin olduğumuz bir adayı belirleyecek ve teşkilat olarak da arkasında yürüyeceğiz” diye konuştu.

Demirel de aday adayı
AK Parti’den Yalova Belediye Başkanı aday adayı olan bir diğer isim ise İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel oldu. Demirel de belgelerini il başkanına teslim ettikten sonra yaptığı konuşmada, “Ak partinin iktidar olduğu dönemler ve belediyelerde yaptığı hizmetler halkta karşılığını bulduğu ve seçim üzerine seçim kazandığı aşikardır. Yalova halkının da bu hizmetlerden faydalanma hakkı vardır. Ve artık Ak parti 2023 hedeflerine yeni belediye anlayışıyla ulaşacaktır.  Ak Partili belediyelerle yönetilen Komşu il ve ilçeler arasında maalesef hak ettiğimiz yerde değiliz.Gelecek nesillere aktaracağımız şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak ve Ak Parti hizmetleri ile tanıştırmak için bu göreve aday oldum. Teşkilatımız, 2 milletvekilimiz ve iktidar gücümüzle bunu başaracağımıza inancım tamdır. Siyasette ve yerel yöneticilikte elde ettiğimiz tecrübelerimizle bunu başaracağız. Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir şehir bırakmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Demirel’in parti büyüğü olduğunu belirten Öztabak ise, “Başkanımız İl Genel Meclisinde köylere ve hatta belediyelere dahi hizmeti götüren ve bu çalışmalarla da başarılı olan birisidir. Kendisinin belediye başkan adayı gösterilmesi ve seçilmesi durumunda Yalova’ya çok büyük hizmetler getireceğine inancımız tamdır” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim