Ak Parti Yalova Milletvekili adayları Fikri Demirel ve Mehmet Demirhan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak önderliğinde seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın da katıldığı, AK Partili adayların ziyaretlerinin bir diğer durağı da Siirt Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Vekil adaylarını Dernek Başkanı Vedat Babaoğlu, Siirt Vakfı Başkanı Ergün Demirhan, dernek yönetimi ve birçok Siirtli karşıladı.

'Yalova Siirtlilerin İkinci Anavatanıdır'

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Vedat Babaoğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek Yalova'da yaklaşık 5 bin Siirtli vatandaşın yaşadığını ifade ederek Yalova'nın Siirtlilerin ikinci anavatanı olduğunu söyledi. Başkan Babaoğlu, "Siirtlilerin ülke genelinde nüfusa orantılı olarak en çok yaşadığı ve göç yaptığı il Yalova'dır. Ak Parti teşkilatının derneğimize yapmış olduğu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yalova'da yaşayan Siirtlileri biraraya getirmenin gayretindeyiz. Bunu gerek sosyal, gerekse kültürel etkinliklerle bunu pekiştiriyoruz. Bu şehrin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bu memleketin sorunlarını benimsemiş ve çözüm noktası doğrultusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu söylemek istiyoruz" dedi.

'Vatandaşa Vakit Ayırıp, Ayrıca İş Takibi Yapmak İstiyoruz'

Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, "Bizler siyasetçiler olarak gelişmişliği hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Siyaset makamı bir nevi takip makamıdır. Esas olarak bunu yönlendirecek olanlar STK'lardır. Hangi anlamda olursa olsun düşünce ve projelerin bizlere sunulması gerekiyor. Herkes üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirirse daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkacaktır. Önümüzde bir seçim var. Seçim sonrada ziyaretlerimiz devam edecek. Sürekli bir araya gelmenin gayreti içerisinde olacağız. Ülkenin bugünkü durumunu daha ileriye taşımak gerekiyor. Türkiye'nin Ak Partiye ihtiyacı var. Bu dönem Ak Parti'ye tam destek verilmeli en azından Yalova'da 2-0 yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İki milletvekili adayı çıkarırsak hem vatandaşlara daha çok vakit ayıracağız hem de daha iyi iş takibi yapacağız. Böyle olursa Yalova'mızda istenilen daha yaşanabilir bir şehir halini alacak" şeklinde konuştu.

'Siirtlilerin Desteğine İhtiyacımız Var'

Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Demirhan ise Yalova'nın bir mozaik şehir olduğuna vurgu yaparak Doğu ve Güneydoğu'nun insanının Yalova'da aktif olarak birçok görevde bulunduğunu ifade ederek ilk defa Yalova'da bir doğulunun milletvekilliği aday listesinde gösterildiğini ifade ederek Siirtli'lerin desteğini istedi.

'Hedeflerimize Sizlerle Birlikte Ulaşacağız'

Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf ziya Öztabak, "Yalova'da daha güzel hizmetler için 2-0 yapılmasını istiyoruz. Siirtli vatandaşlarımızın da bu konuda tam desteğine ihtiyacımız var. Teşkilatlarımız ile uyumlu iki adayımız var. Ülkenin gidişatı çok iyi gidiyor. Hedeflerimize siz değerli vatandaşlarımızla ulaşacağız. Hepinizden Allah razı olsun" ifadelerine yer verdi.

Başkan Silpagar 'Siirtlilerin Desteğinden Şüphe Yok'

Siirtlilere karşı özel bir ilgi ve alakasının olduğunu söyleyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise Siirtlilerin güvenilir, sadık ve yaşadıkları şehrin kıymetini bilen insanlar olduğuna değinerek bu seçimlerde Siirtlilerin desteğini tam olarak alacaklarından şüphesinin olmadığını söyledi.

Vakıf Başkanından Açılışa Davet

Son olarak bir konuşma gerçekleştiren Siirt Vakfı Başkanı Ergün Demirhan ise, Ak Partili adayların yapmış olduğu ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek , "Siirtli kısaca tanımlamak gerekirse; bir özlem, bir sevda, bir tarih, bir kültür ve bir inanç merkezidir Siirt. Bu anlamda doğduğumuz toprakların yüzlerce kilometre uzaklığındaki Yalova'yı ikinci memleketimiz olarak bilip bu şehri benimsiyor ve sahipleniyoruz. Ayrıca 9 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'da Rüstempaşa Mahallesi Şair Nedim sokak'ta bulunan Siirt Vakfı'nın açılışına tüm herkesi davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim