Akçay, önümüzdeki hafta Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kongrede toplam 173 delegenin oy kullanabileceğini, kongrenin saat 11.00 ile 17.00 arasında yapılacağını sözlerine ekledi.

Akçay, açıklamasında, “CHP sadece ülkemizin değil, dünyanın en köklü siyasi kurumlarındandır. İnsan merkezli Sosyal Demokrat devlet politikalarının belirlenmesi, yapılandırılması ve yaşama geçirilmesinde ülkemizin tek, dünyanın da en önemli siyasi aktörlerindendir.

Siyasi örgütlenmelerin belli aralıklarla gerçekleştirdikleri kongrelerin gerçek hedefi sadece örgüt seçimleri değil, çok hızla değişen toplumsal ve bireysel yaşam biçimlerimize cevap verebilecek yeni politikaların ve projelerin tartışıldığı, demokratik ortamların hazırlanması, halkımızla paylaşılması ve iktidar yürüyüşümüzün heyecanın dinamizme dönüşmesidir.

Toplumumuzun bütün kesimlerini kapsayan örgütlü bir siyas yapılanmanın iktidara yürüyeceğinin bilinciyle; CHP siyasi örgütlerinin gerçek sahibi olan halkımızın, birlik, beraberlik ve kardeşlik içersinde gerçekleştireceğimiz CHP 8. Olağan Yalova İl kongresine katılım ve katkılarından büyük bir onur duyarız” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim