Kongreye Yalova Milletvekili Temel Çoşkun, Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Çınarcık Eski Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadir Çiçek, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Yalova İl Genel Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Muharrem Soyer, AK Parti Termal, Armutlu, Altınova ve Çiftlikköy İlçe ve Belde Başkanları yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe Başkanı Erkan Birgin, Çınarcık Kent Konseyi Başkanı Turhan Çam, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, Yalova Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları ve partililer katıldı.

 Kongre Divan Başkanlığın oluşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Serpil Asal yaptığı konuşmada şunları söyledi, "5.olağan ilçe kongremiz ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum, Kongremize istişare eden tüm delegelerimize, teşkilatımızın tüm mensuplarına hoş geldiniz der sevgi saygılarımı sunarım diye, Asal beni bu göreve layık gösteren siyasi büyüklerimize, genel merkez ve teşkilatıma tek tek teşekkür ediyorum, yolumuz uzun çok çalışmamız gereken bir sürecin  içerisindeyiz, İnşallah önümüzdeki genel seçimi başarılı olarak çıkacağız, Birlik ve beraberliği sağladığımız için yürekten teşekkür ediyorum, Böyle bir ailenin mensubu olduğum için ve sizlerle birlikte bu yolda yürüdüğüm için onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Türkiye’nin tüm dünya ülkeleri arasında bir çok alanda önemli bir konuma gelmesinde temel bir güç oluşturan Ak Parti’dir. Türkiye’de şu gerçek ortaya çıkmıştır. Bu ülkenin ve milletin geleceğinde Ak Parti vardır. Milletimiz son olarak yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti’nin taahhütlerine onay vermiştir. Ak Parti’nin projelerine güvendiğini söylemiştir. milletimizin bizlere inancı ve güveni artarak devam ediyor. İnşallah biz de milletimizin bize olan bu güvenini, bu itimadını asla sarsmayacağız. Çünkü bizim beslendiğimiz, dayanak aldığımız, güç aldığımız yegane makam var oda milletin makamıdır, millettir. Dolayısıyla milletten aldığımız bu enerjiyi hiç bırakmadan milletle kurmuş olduğumuz organik bağı, o köprüyü, o yolu hiç terk etmeden geleceğe büyük bir özveriyle güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Çınarcık Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Seril Asal, Yönetim Kurulu Asil Üyeler, Murat Kaya, Haydar Kale, Tuncay Okatan, Hüseyin Günay, Ömür Akın, Mahmut Yalçınkaya, Yener Şahin, Burak Çoşgun, Ümit Akyıldız, Serpil Eraltan, Hüseyin Çınarlı, Süleyman Ekşi,, Serkan Fırat, Menşure Bay Melih Dönmez, Mehmet Özalp, Kıyasettin Aslan, Necip Erdoğan ve M. Serdar Öztorun, Yedek Üyeler, Rahmi Aslan, Hüseyin Özdemir, Birgül Çam Parlak, Yıldıray Beyazay, Aytaç Arman, Mehmet Topçu, Volkan Dülger, Eşref Akan, Cihan Keser, Abid Özpolat, Hüseyin Şimşek, Kökhan Suiçmez, Hamit Türkan, Mustafa Polat, Muharrem Dönmez, Elif Özkan, Mesut Kılıç, Muhammet Balkaya ve Mehmet Birlikten oluştu

Editör: TE Bilişim