Ak Parti İl Kongresi öncesinde ki son kongre olan Merkez İlçe Kongresini Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım'ın da katıldığı kongrenin açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü gerçekleştirdi. Yalova'da yapılacak daha çok iş olduğunu dile getiren Güçlü, "Emaneti bir önceki nesilden alanlar Yalova'yı ve ülkeyi daha iyi yerlere taşımak zorundadır. Bizde şu anda eskiye oranla çok daha iyi yerlerdeyiz. Ama daha yapılacak çok iş var. Bu ülkeyi yıllarca halkı hakir gören bir zihniyet yönetti. Onlar bilmezler vatandaşın sofrasında içilen çayın tadını. Biz bu ülkeye efendi değil, hizmetkar olmaya söz verdik. Bu kongrede verilen o sözlere, koyulan hedeflere yürümek demektir. Hepimiz bu bayrak yarışında aynı davaya sahibiz" dedi.

Güçlü'nün ardından kürsüye gelen Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Biz 9 kere bu halkın önüne çıktık. Ve her seferinden de bu yarıştan alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonra da öyle olacak. Bunlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde mevta oldular. 2015 yılında yapılacak seçimde de mevta olacaklar. Yalova'da 2 milletvekili çıkartacağız" diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İlçe kongrelerinin başarıyla tamamlandığını dile getiren Öztabak, "İlçe kongrelerimizi Merkez İlçe Kongremizle birlik ve beraberlik içerisinde tamamlıyoruz. Genel olarak ilçelerde mevcut başkanlarla yola devam ettik. Merkez ilçede de Umut Güçlü kardeşimle yola devam ediyoruz. Bu kadrolarla 2015 seçimlerinde 2 milletvekilini birden çıkartıp ilimize çok daha güzel hizmetler yapacağız" diye konuştu.

Kongrenin onur konuğu olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'da kongreye katılanlara hitap etti. Konuşmasında ağırlıklı olarak ulusal gündemdeki konulara değinen Ala, "Yalova'da gördüğüm birlik ve beraberlik tablosundan çok etkilendim. Bu kadro 2015 yılında yapılacak seçimde 2 milletvekilliğini de alır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Umut Güçlü başkanlığındaki tek liste ile yapılan seçimlerde Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevine bir kez daha Umut Güçlü seçildi.

Editör: TE Bilişim