Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın divan başkanlığında yapılan yerel yönetimler bölge toplantısında, açılış konuşmasını Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da iştirak ettiği toplantıda bakanlık bünyesinde yapılan icraatlardan bahseden Hayati Yazıcı; “İlerleyen ve gelişen bir Türkiye var. Ekonomik olarak diğer ülkelere göre çok daha iyiyiz ve gelişmeye de devam ediyoruz.

Hedefimiz G10 ‘a girerek ülkemizi en iyi yerlere getirmek” dedi. Hayati Yazıcı’dan sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi; “Bu tür toplantıların önemi büyük, katılımın fazla olması önemli. Bizler burada istişareler gerçekleştiriyor ve yerel yönetimlerin daha iyi olması için çalışıyoruz. Bizler bu toplantılar sayesinde geliştik.

Hatırlayın, geçmişte bizim belediyelerimiz yabancı ülkelerde kardeş belediyeler arardı ama devir değişti artık onlar bizlerle kardeş belediye olmaya ve bizim yerel yönetimlerdeki başarılarımızı araştırmaya çalışıyorlar. Uluslararası yerel yönetim kuruluşlarında başkanlık yapan belediye başkanlarımız var. Ülkemiz dünyaya yerel yönetimleri öğreten duruma geldi” dedi.

Basına kapalı olarak yapılan bölümde katılımcılardan; Belediye Meclisleri adına Karabük’ten Ahmet Aygün, Belde Belediyeleri adına Zonguldak’tan Aydın Güngör, İlçe Belediyeleri adına Yalova’dan İsmail Atik, İl Başkanları adına Zonguldak’tan Hamdi Uçar konuşma yaptı. Yalova AKP Teşkilatı, İl Başkanı Mustafa Pehlivan başkanlığında iştirak etti. Tüm teşkilatı, ilçeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ile büyük katılım gerçekleştiren teşkilat Kocaeli’nde de yoğun ilgi ile karşılandı. Mustafa Pehlivan, bölge toplantısında Yalova adına gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bazı görüşmeler gerçekleştirdi. 

Editör: TE Bilişim