10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların netleşmesi ile birlikte partilerde çalışmalara başladı. Bu kapsamda Ak Parti Yalova İl Teşkilatı da seçim startını verdiklerini düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Toplantıda Ak Parti Yalova il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile merkez ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile parti yöneticileri de hazır bulundu. 

Öztabak, "Yalova Milletin Adamına Sahip Çıkacak"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Ülkemiz tarihi bir dönüm noktasının eşiğinde bulunmaktadır. Milletimiz, 10 Ağustos'ta ilk defa kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçecek ve Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesine ve Devletin yeni işleyişine bizzat müdahil olacaktır.Partimiz, 01 Temmuz'da Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen görkemli bir törenle Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı aday göstererek Milletimizin talebini yerine getirmiştir. Bizler büyük bir tarihin ve medeniyetin çocuklarıyız. AK Parti de bu Milletin ruh kökünden beslenen köklü bir harekettir. Bu nedenle Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı Adayı gösterilmesi, AK Parti tarafından gerçekleştirilen rutin bir işlem değil; aksine, tarihin akışında önemli bir değişim ve dönüşüme karşılık gelen büyük bir adımdır. Geçmişin ve geleceğin iz düşümlerini bir arada barındıran bu tarihi adımın Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos'ta yapılacak seçimin ilk turunda köşkteki yerini alacaktır. Teşkilatlarımız tüm yurtta olduğu gibi Yalova'da da seçime hazırdır. Merkez İlçe, Altınova, Armutlu, Çiftlikköy, Çınarcık ve Termal'de %50'nin üzerinde oy alarak; Milletimizin kutlu yürüyüşüne Yalova'dan da güçlü bir şekilde katılmış olacağız. İl, İlçe, Belde ve Mahalle Teşkilatlarımız; Kadın ve Gençlik Kollarımız; Milletvekilimiz; Belediye Başkanlarımız; İl Genel ve Belediye Meclisi Üyelerimiz; teşkilatımızda geçmişte görev almış tüm arkadaşlarımız ve AK Parti Ailesi'nin bütün üyeleri, Cumhurbaşkanı Seçim Kampanyası’nda heyecanla görev alacak ve inanıyorum ki Yalovalılar da en yüksek oyla Milletin Adamı’na sahip çıkacaktır" dedi.

Coşkun, "Tarihi Bir Fırsat"


Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise Türkiye tarihinde ilk kez halkın Cumhurbaşkanını kendi oylarıyla belirleyeceğini dile getirdi. Bunun tarihi bir fırsat olduğuna da dikkat çeken Coşkun, "Seçim startını artık resmen verdik. Tüm teşkilatlarımızla merkez köylerden ilimizi dolaşmaya başladık. Bugünden itibaren ziyaret edilmedik mekan, eli sıkılmadık vatandaşımızı bırakmayacağız. Zira biz seçimden seçime görünen bir parti değiliz. Biz 365 gün boyunca halkın içinde olan bir anlayışa sahibiz. Biz her seçim sonunda halkın arasında olduk. Bugün önümüzde tarihi bir fırsat var. İlk defa bu millet kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Böylece köşke siyasi kimlikli birisi çıkmamalı anlayışı da ortadan kalkmış olacak. İlk defa milletin sesi temsilcisi olan halkın seçtiği birisi Cumhurbaşkanı olacak. Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını açıklamasının ardından halkımız rahatladı. Ama inanın ki muhalefette rahatladı. Onlarda artık yapılacak bir şey kalmadığını gördüler. Muhalefet bir aday çıkardı. Bu adayı 5 parti destekliyor. Yerel seçimde bunun denemesini yaptılar tutmadı. Bu da tutmayacak. Onlar eğer gerçekten bir siyasi parti olsalardı kendi adaylarını çıkartırlardı. Ama adayları da yok cesaretleri de. Bunlar beyhude çabalar. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı halkın ilgisini bile çekmiyor. Nerede bu CHP'nin, 'Aslan' sosyal demokratları, 'Koyu' solcuları.
Bakın Büyük usta Recep Tayyip Erdoğan'da seçim startını Samsun'dan verdi. Bu çok manidardır. Ardından milli mücadelen kongrelerinin olduğu illerde de mitingler verecek. Halkın gösterdiği teveccühü, ilgiyi ve sevgiyi hepimiz gördük. Bugün, 'Yeni Türkiye'nin önemli adımlarını atıyoruz. Bizde Yalova'da arkadaşlarımızla ve halkımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranımızı daha da yukarılara çekip tarih yazacağız. Biz her kesimden, her partiden gidip oy isteyeceğiz. Alacağımıza da inanıyorum. Vatandaşımızın sağduyusu ve öngörüsü her zaman prim yaptı. Biz Ak Parti olarak bu güne kadar 9 kez sandık başına gittik. Ama bu kez bu davanın mimarı olan Başbakanımız ve Genel Başkanımıza vefa borcumuzu ödemek için sandığa gideceğiz. Yalova'dan da iyi bir sonuç alacağız. Bizim birileri gibi başka yerlerde geçirecek zamanımız yok. Biz çalışmalarımıza bu günden itibaren sıkı bir şekilde başlıyoruz" diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim