Belediye başkan Aday adaylarıyla ilgili olarak AKP Genel merkezinin son bir anket çalışması yaptığını belirten AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği yönünde yaygın genel bir kanaat oluştuğunu, ancak kesinleşmiş listenin Genel Merkez tarafından Çarşamba günü açıklanacağını söyledi.

AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan,  önümüzdeki hafta içersinde tüm belediye başkan Adaylarının belli olacağını ve yeni yıla kesinleşmiş belediye başkan adaylarıyla girileceğini söyledi.

AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, 25 Aralık Çarşamba günü Ankara’ya gideceğini belirterek, Çarşamba günü akşamı İlçe belediye başkan adaylarının isminin genel merkez tarafından açıklanabileceğini söyledi.

Pehlivan “ Yeni yıla, tüm seçim bölgelerinde kesinleşmiş Belediye Başkan Adaylarımızla birlikte gireceğiz. Bu hafta içersinde tüm adaylar belirlenmiş olacak. Öncelikli olarak İlçe Belediye Başkan adaylarımızı, ardından da Belde Belediye Başkan Adaylarını kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Siyasi kulislere göre ise ilçelerde mevcut adaylarla yola devam edileceği dile getirilirken kesinleşen ancak halen adı açıklanmayan adayların ise şunlar olduğu dile getiriliyor;  Armutlu: Mehmet Birkan
Termal: İsmail Atik
Altınova: Metin Oral
Çınarcık: Murat Erdoğan
Esenköy: Özer Kaptan
Taşköprü: Şaban Ertan
Tavşanlı: Kadri Çiçek
Kaytazdere: Tülay Yamaç
Teşvikiye: Ahmet Meydan
Kadıköy: Mehmet Şahin

Öte yandan edinilen bilgilere göre,  8 Aday adayının bulunduğu Çiftlikköy ilçesinde ve 5 Aday adayının bulunduğu Subaşı Beldesinde, Belediye başkan adayının henüz kesinlik kazanamadığı, bu seçim çevresinde ise önümüzdeki günlerde adayın belirleneceği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim